Lista bloguri/Schimb de link-uri

Opinia Fagaraseana

AVERTISMENT: Acest blog este un pamflet! Inainte de a naviga pe site va rugam sa cititi regulile expuse in DISCLAIMER.

marți, 14 iulie 2015

Primaria a cheltuit 20.000 de euro pe un loc de joaca situat la marginea orasului

Suntem un oras de sportivi ?

   Vestea buna este ca avem un loc de joaca pentru copiii din Fagaras, aparate de sport pentru cei care vor sa se antreneze si n-au posibilitati materiale, parcari nenumarate si gratis deocamdata, dar si mult asfalt din ala negru ca smoala. Toate acestea au costat aproximativ 20.000 de euro alocati de la bugetul orasului, adica din banii nostri. Vestea proasta, este ca terenul este situat dupa linii, la marginea orasului, langa balonul de fotbal. Nu prea se pot bucura toti copiii si mamicile, sportivii din toate cartierele din Fagaras, din cauza distantei si drumurilor inpracticabile pana acolo. In schimb, se bucura detinatorul balonului de fotbal, ca are locuri de parcare in proportie de 75% din toata suprafata utilata. Totusi, e bine ca le-a ramas copiilor si sportivilor 25% din suprafata amenajata cu bani publici. Asa-i in afaceri cu bani publici!

Pentru ca toata investitia miroasa de la o posta a facilitarea interesului personal, carcotasii si nemultumitii de starea orasului si a soselelor, a trotuarelor, pun totul pe semmea locurilor de parcare din jurul balonului de fotbal. Am vazut la un post de televiziune locala cum isi dadeau cu parerea localnicii despre investitie. Ca este buna, dar nu era o prioritate. Ca doar "unii" se bucura de aceasta investitie, ca s-a pus caruta inaintea boilor, ca n-ai cum sa ajungi pana acolo si ca iti rupi picioarele, ca mai bine se asfaltau strazile si trotuarele din centru, mai bine faceau parcari fara plata in buricul orasului, etc.

Aproape toti fagarasenii sunt de parere ca este o investitie fara rost, cu un trotuar care duce ..nicaieri si se opreste brusc in balarii. Aceasta investitie nu era o prioritate pentru fagaraseni. Pentru cateva leagane, balansoare si niste aparate de facut sport, se gasea loc in centru sau in fiecare cartier din oras. Pai da, dar cum mai beneficiau de parcari gratuite cei care mergeau sa joace fotbal la balon? Aici nu exista inca parteneriat public-privat si un Harsovescu sa taie chitanta la parcare. Dar cine stie, poate ca in curand o sa ceara detinatorul balonului taxa de parcare. Cum mai justificau acesti baieti "destepti" din administratia locala suma investita in parcare? Nu-i asa ca au facut lucrarea legal, dar total imorala?

Suntem desculti si rupti in "tur" de foame, dar noi investim intr-un teren de sport. De fapt, stiti cum i-au pacalit si cu lebedele de pe lac. Atunci se minunau bunicutele, parintii si copiii, de frumusetea lebedelor, de lacul lin si..de fapt, linul este un peste. Au ramas cu mirarea. Tineretul tot plecat in strainatate este din cauza lipsei locurilor de munca. E ca si cum ai investi intr-o sticluta de oja, dar ai unghiile jegoase si neingrijite, le lacuisti doar sa nu se vada jegul.

In loc de concluzie:
Suntem oare un oras de sportivi sau de fraieri? Facem sport cu chilotii si adidasii rupti, sau mancam seminte si le aruncam pe jos ca nu nimerim ..cosul de gunoi pe care-l confundam cu cel de baschet? Nu era mai bine sa se investeasac in cateva leagane si doua trei aparate de sport in fiecare cartier? Nu costa mai putin si multumeau pe toata lumea? Se mai puteau amenaja si cateva mese cu jocuri de sah sau table. Eiii, era alta treaba. Poate ca ma bagam si eu la o partida si deveneam ..practicant al sportului fagarasean.


Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...