Lista bloguri/Schimb de link-uri

Opinia Fagaraseana

AVERTISMENT: Acest blog este un pamflet! Inainte de a naviga pe site va rugam sa cititi regulile expuse in DISCLAIMER.

marți, 21 iulie 2015

Joc de glezne pentru alegerile locale

 
Fagarasul isi cauta primar

   Partidele politice si-au desemnat deja lista "jucatorilor" in competitia interna care sa desemneze candidatii finali in lupta pentru Primaria Fagaras, CLM Sau CJ, in privinta alegerilor locale din 2016.  Lista nu este cea finala si nici batuta in cuie, cu exceptia marionetelor si oamenilor de paie impusi sa serveasca interesul baronilor penali care si-au dat seama ca nu mai au sanse decat prin interpusi sa puna mana pe bugetul Fagarasului.

La bursa zvonurilor am aflat ca s-au inscris in cursa cei care deja ocupa anumite functii sau servesc interesele stapanului de la judet. Desi anumite partide sustin ca vor evalua sau face un studiu sociologic de impact cu sansele candidatilor. Dupa umila mea parere, este doar o gargara ieftina. Stapanul isi numeste marioneta si cu asta basta. Asa s-a intamplat si pana acum si asa se va decide in aproape toate partidele politice. Tot la bursa zvonurilor se carcoteste pe seama "marionetelor" ca cersesc like-uri, se folosesc de relatarile din presa pentru castig de imagine. Mda, dar imaginea lor este fie sifonata rau, fie ca si inexistenta. Iar electoratul nu mai inghite minciunile spuse de orice Pinocchio din Fagaras sau Brasov, care incearca sa isi impuna candidatul marioneta.Si uite asa, Fagarsul isi cauta din nou primar. Satui de pavele, borduri si panselute, fagarasenii vor schimbarea. Dar nu schimbarea unei marionete, cu alta, de alta culoare. Sa ne intelegem, daca un Cancescu tragea sforile pana acum, nu inseamna ca vine un alt discipol sau traseist politic sa traga sforile impunandu-si o alta marioneta! Exclus! Stim ca toti urmaresc fosnetul banilor si mirosul spagii. In Fagaras pute a spaga, multa spaga...praf si gropi, dar si promisiuni fara acoperire. Spun zvonerii ca firmele care fac lucrari in Fagaras sunt tolerate si platite regeste, deoarece au fost sponsori principali in campania prezidentiala. Iar spaga este un standard in politichia fagaraseana.

Modul in care se face campania electorala s-a schimbat

Nu mai tine vrajeala cu doi mici si o bere oferita la cantina si nici sa impanzesti municipiul cu bannere inutile sau cu afise cu mutra candidatilor lipita pe stalpi. Asta cu afisele, poate aduce cel mult o serie de flegme aruncate in scarba de votanti, sau injurii si mazgaleli cu pixul pe chipul candidatilor cu mentiunea : "Cautat pentru.." sau " O alta marioneta", etc.

Taina:
Candidatii nu au nimic in comun cu "am inteles mesajul electoratului" , care presupune ca toti cei care au mai candidat sau au ocupat functii publice, sa faca pasul in spate. Daca aveau ceva de spus pana acum, ar fi facut-o sau ar fi avut sansa si timpul necesar. Cred ca este doar o mare deziluzie pentru electorat. Mi-ar fi placut sa vad o dezbatere pe idei, propuneri si solutii pentru Fagaras, creativitate si viziune. Da' de unde, la capitolul asta sunt deficitari... Asa ca, il alegem pe Manda sau Tanda? Tot un drac!

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...