Lista bloguri/Schimb de link-uri

Opinia Fagaraseana

AVERTISMENT: Acest blog este un pamflet! Inainte de a naviga pe site va rugam sa cititi regulile expuse in DISCLAIMER.

sâmbătă, 25 aprilie 2015

Fagarasenii nu mai au incredere in politicieni

   Rezultatele sondajelor organizate pe site-ul " Opinia Fagaraseana " , avand ca teme increderea in
Eco ruptii din Fagaras

politicienii fagaraseni dar si gradul de coruptie cu care sunt perceputi acestia de catre cititori, ne arata un rezultat orecum straniu.  Daca in 2008 si respectiv 2012, PNL -ul triumfa in preferintele fagarasenilor, de data aceasta sunt primii clasati pe podiumul antipatiei si al coruptiei.

Cine este cel mai corupt?
 Selection                                        Votes
1. Manduc C-tin Sorin 14%                          19 
2. Cirje Catalin George 10%                                     14 
3. Grapa Sebastian 31%                                43
......................................
5. Mehedintu Ion 5%                                                    7
......................................
8. Tisca Marius 9%                                                   12

Precizez ca aceste sondaje de opinie derulate pe site, NU sunt un instrument sociologic si descriu doar partial preferintele exprimate de un public bine informat, de simpatia sau antipatia pentru un anumit partid sau personaj.
Paradoxal este faptul ca un oarecare individ prezent in sondaje apare pe locurile fruntase atat la incredere cat si la corupti, astfel ca individul  a incercat sa manipuleze acest clasament, dupa cum ne informeaza un cititor :" Am observat o manipulare de sondaj la Grapa. In ultimele ore a primit 28 de voturi de pe facebook, iar in primele 10 zile nu avea nici macar un vot. Este posibil? Va rog sa verificati si luati masurile necesare. "

Cu alte cuvinte, la capitolul incredere, desi au fost prezenti in sondajul de opinie 7 oameni politici, cu vizibilitate publica, dar si doua optiuni de oameni necunoscuti sau independenti, balanta inclina spre necunoscuti sau independenti. Rezultatul este o palma pentru reprezentantii administratiei publice locale, pentru actorii politici care ar trebui sa tina totusi cont de aceste semnale de alarma ( care nu sunt 100% concludente), in perspectiva apropiata a doua randuri de alegeri extrem de importante de anul viitor. Iata si rezultatele, unele de-a dreptul rusinoase:
Ce fagarasean va inspira cea mai mare incredere?
SelectionVotes 
1. Sorin C-tin Manduc - PNL 1%
2. Carje Catalin -PNL 1%
3. Grapa Sebastian - PNL 28%40 
4. Mares Ioan - PNL -PDL 6%
5. Popa Mihai Valentin - PSD 13%18 
6. Sava Marius Cristian - PSD 1%
7. Ion Negrila - PSD 4%
8. Independent/Alta persoana 11%16 
9. Administratorul Opiniei Fagarasene 35%50 
142 total 

Primii pe lista rusinii sunt politicienii din administratie, respectiv Manduc si Cirje cu 1% ( adica doar cate un vot de incredere), dar si exceptiile de rigoare, in care Grapa a obtinut 28%( 40 de voturi) desi este discutabil acest scor. Surprinzator este faptul  ca liderul gruparii de stanga, Popa Mihai, a obtinut un loc trei fruntas cu 18 voturi, respectiv 13%. O crestere spectaculoasa dupa parerea mea, pusa pe seama degringoladei si incompetentei ce stapaneste noul partid liberal. Un scor foarte bun a fost obtinut de Independent/Alta persoana 11% , respectiv (16 voturi), iar daca mai adaugam si procentajul mare obtinut de un necunoscut, administratorul Opiniei Fagarasene cu 35% (50 de voturi) este clar ca votantii s-au cam saturat de politicieni. Iata ce scie un alt votant :" Eu nu vreau sa ma ocup cu politica. Doar vreau sa zic ca asa cum arata Fagarasul de azi e o rusine. E jale sa treci pe drumurile acelea. Cred ca nu exista alta zona in Romania sa fie ca in evul mediu. Nu stiu pe cine sa invinuiesc pnt lucru acesta dar un lucru stiu clar, ca primaria nu isi face treaba nici in cea mai mica masura. Cu respect Ghita."

Taina:
Dupa umila mea parere, daca noul PNL nu isi schimba modul de a face politica, daca nu vor demonstra facad ceva concret si nu doar hapaind din gura ca ei au o alta viziune, daca nu vor veni cu oameni noi, vor pierde alegerile de anul viitor. Cosmetizatii astia care vor un nou mandat, sunt expirati prematur, iar fagarasenii nu mai pun botul la gargara ieftina oferita de penali. Cu promisiuni desarte si mai avem nevoie de inca 4 ani de mandat ca sa asfaltam o strada si un trotuar, eu cred ca o sa ajunga la fel ca taranistii, asa cum le-am prezis acum cativa ani. Poate ca un om de la vechiul PDL ( Mares) sau un altul, o sa-i mai scoata din impas. Aceeasi treaba este valabila si in cazul stangii, daca nu isi cauta un candidat mai bine pozitionat, ma tem ca nu o sa faca mare branza, desi au calea libera si un usor avantaj fata de liberalii cazuti in dizgratie.

Cel mai tare doare ipocrizia politrucilor si vorbele goale cu care au dus de nas votantii. Daca as fi procuror politic, i-as incadra la inselaciune cu premeditare, cu circumstante agravante. Din fericire pentru ei nu sunt, asa ca raman doar sa va prezint faptele si rezultatele sondajului. Concluziile le trageti singuri. 


 

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...