Lista bloguri/Schimb de link-uri

Opinia Fagaraseana

AVERTISMENT: Acest blog este un pamflet! Inainte de a naviga pe site va rugam sa cititi regulile expuse in DISCLAIMER.

joi, 19 martie 2015

Iohannis face jocul Germaniei si renunta la datoria de 19 miliarde de EURO

   Dupa ce Klaus Iohannis a ajuns presedintele Romaniei, cu intervenii din afara, s-a hotarat ca tara noastra sa renunte la datoria istorica a Germaniei care reprezenta 19 miliarde de euro. Iohannis, insa, nu cere nimic. Daca ar fi presedintele tuturor romanilor, pentru "un lucru bine facut" ar profita de faptul ca neamt fiind, ar putea cere Germaniei o solutionare amiabila a cazului. Ca doar de aia a fost pus sa conduca Romania, ca sa-i satisfaca cerintele Angelei Merkel. Klaus Iohannis se dovedeşte o marionetă pusă la conducerea României pentru a promova strict interesele economice şi politice ale Germaniei în ţara noastră.

Scurt istoric

România şi Germania au încheiat în 23 martie 1939 un contract de clearing, prin care ţara noastră se obliga să livreze Berlinului diverse mărfuri.Contractul prevedea că Germania trebuia să plătească în mărci germane imperiale către BNR, care achita apoi în lei româneşti către exportatori. După izbucnirea controversei, reprezentanţii Ministerului german de Finanţe au susţinut că România a renunţat la orice pretenţie financiară faţă de Germania semnând Tratatul de Pace de la Paris, la 10 februarie 1947. Experţii spun însă că răspunsul este incorect. Aceasta pentru că articolul 28 din Tratatul de Pace de la Paris prevede că România renunţă la toate pretenţiile faţă de Germania „cu excepţia celor care rezultă din contracte şi alte obligaţii anterioare datei de 1 septembrie 1939, precum şi din drepturi dobândite înainte de aceeaşi dată".Datoria nu poate fi contestată de nimeni pentru că mai există documente istorice care o atestă -Comisiei Bergier - comisie de anchetă a Elveţiei, instituită în anul 1998, pentru a analiza tranzacţiile cu aur în timpului celui de al doilea război mondial, Arhiva Germaniei; numărul de registru al arhivei germane din Berlin este: R 2 / 222; dosarul cuprinde ultimul extras de cont al Casei de compensaţie.

 "S-au făcut presiuni ca România să renunţe la cele 19 miliarde de euro din Germania"

Respingerea înfiinţării comisiei speciale privind această datorie s-a făcut în urma unor presiuni internaţionale la adresa ţării noastre. S-au făcut presiuni internaţionale asupra României pentru a renunţa la aceste creanţe, de vreme ce o eventuală recuperare a lor ar putea crea un precedent, iar astfel mai multe ţări ar putea cere Germaniei să-şi onoreze datoriile istorice."Nu s-a renunţat doar la aceste creanţe, ci şi la posibilitatea unor discuţii pe această temă. Momentul nu este oportun, din moment ce şi România şi-a luat angajamentul să sprijine un fond de salvare a Uniunii Europene.

Taina:

Klaus Iohannis a şi început să se manifeste ca marioneta Germaniei şi s-a opus reînfiinţării Comisiei pentru a analiza datoria istorică a Germaniei către România, după ce a fost respinsă de PNL în camera superioară. De ce? În timp ce Tsipras, liderul grec al Syriza cere cu demnitate şi curaj banii furaţi de nemţi în urma ocupaţiei Greciei din cel de-al doilea război mondial. Doi turiști germani au plătit la o primărie din Grecia partea ce le revine din datoria de război a Germaniei.Un cuplu german a primit miercuri elogiile presei elene, și nu este vorba despre Angela Merkel și Wolfgang Schauble, ci despre doi turiști germani, Ludwig Zacaro și Nina Lahge, afirmând că vor să compenseze atitudinea guvernului lor, că au făcut un calcul și că datoria care revine fiecărui german pentru împrumutul impus Greciei în timpul celui de Al Doilea Război Mondial se ridică la 875 de euro.

Câțiva deputați social-democrați și Verzi au făcut însă apel la guvernul lor în această săptămână să ia în considerare solicitarea Greciei, notează AFP. AGERPRES


Maria Monica Plug_aru

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...