Lista bloguri/Schimb de link-uri

Opinia Fagaraseana

AVERTISMENT: Acest blog este un pamflet! Inainte de a naviga pe site va rugam sa cititi regulile expuse in DISCLAIMER.

vineri, 6 martie 2015

Ciocofleandara cu stiri din Fagaras: Galben Voda din cetatea blestemata

Marioneta trista sau Galben Voda


 Se povesteste din batrani ca pe taramurile cu mandra cetate au domnit tot felul de oameni blestemati si haini. Legendele ne povestesc ca dregatorii cetatii erau iubitori de galbeni si pusi pe capatuiala. Din cele mai negre vremuri au fost unsi sa conduca destinele cetatii tot felul de oameni sangerosi din neamul Baronilor Galbeni adulatori de averi.

In zilele nostre blestemul continua cu ungerea in fruntea cetatii a lui Galben Voda zis Marioneta, cel care s-a supus neconditionat marelui Imparat Galben care a salasuit peste tinutul brasovean al Consiliului Judetean. Cei doi, fac parte din gruparea mana larga din banul public si amatori de averi nejustificate. Stand ei la sfat, si-au obligat sfetnicii sa semneze tot felul de lucrari pe bani publici sau europenesti primiti de la Inalta Poarta. Astfel ca au dat sfoara in lumea bisnitarilor galbei si au ales o firma galbena ca sa sape si sa cheltuie banii comunitatii. Cu asa mesteri mari, calfe si zidari tot ce se construia ziua , noaptea se surpa. Scopul scuza mijloacele. Galbenii sa iasa si averile despotilor. Ca gropile rasareau pe strazi ca ciupercile dupa ploaie, nici nu mai conta. Erau cratere, gauri negre, prapastii, gropi mai mari sau mai mici, araturi si mormane de pamant.Ei, acest Galben Voda, este din breasla agricultorilor si de aceea se multumeste cu araturile de pe strazi, cu buruienile de pe trotuare si noroiul, asa cum a invatat el la liceul acela agricol unde a si ramas corigent. Desi lucrarile costau cat construirea unui aerodrom, fagarasenii au pus totul pe seama blestemului. Nimic nu se construieste, totul se naruie. Promisiuni si desertaciuni.
Desi bani erau, lucrul tot prost mergea, iar lucrarile nu se mai terminau. A trecut un an, au trecut doi, iar Galben Voda nici ca parea nelinistit ca nu se mai munceste. iar in targul cu cetate mai mult se degradeaza si strica decat se construieste. Pe el il interesa mai mult sa stranga biruri de la populatie ca sa isi umple visteria. Astfel ca a pus un plan la cale impreuna cu sfetnicii sai galbeni. Sa puna mana pe o societate care apartinea populatiei si sa o treaca pe numele boierilor galbeni si vanzatori de neam, cu ajutorul unui boier sas, doritoriu de averi.

Si astfel au incercat sa decreteze ei vanzarea patrimoniului acestei societati care producea caldura, la pret de chilipir. Doar ca, prinzand de veste, cativa sfetnici loiali lui Rosu Imparat, s-au impotrivat si au demascat demersul ticalos pus la cale de netrebnicii galbeni. Nu stim clar daca din loialitate,ca sa isi castige electorat la urmatoarle alegeri sau ca nu au primit si ei ceva galbeni rasunatori, cert este ca sfetnicii rosii au dat in vileag marsavia.

Se naste intrebarea firesca, de ce mama supararii apar gropi nenumarate pe sosea, santuri prost sapate si astupate doar cu pamant, daca au existat resurse mai mult decat suficiente? ba chiar si fonduri europene! Blestemul tinutului! Sigur, Galben Voda si sfetnicii au dat vina pe vreme, pe banii multi luati de constructori sau chiar pe fagaraseni. Au lansat ideea ca cetatenii camuflati in anti-penelisti sunt de vina pentru gropi, ca circula cu masinile pe strazi, ca doamnele merg pe tocuri pe trotuare si astfel apar gropile. Toti sunt de vina, numai liberalii care au dat aceste tunuri nu vor sa recunoasca vina. Cine indrazneste sa critice este anti-penelist si rau-voitor. caci numai ei au dreptate.  Pentru a-i depista pe faptasi, dar si pentru a umple visteria goala a baronilor galbeni, acestia s-au aratat dispusi sa mai ramana eventual inca un mandat la carma cetatii, continuand blestemul din veacuri. De unde nu curge, pica. Azi, un galben, maine altul si uite asa se umple punga.

Taina:
Poate ca suntem noi subiectivi, dar ce ar fi daca am face o adresa procurorilor DNA? 

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...