Lista bloguri/Schimb de link-uri

Opinia Fagaraseana

AVERTISMENT: Acest blog este un pamflet! Inainte de a naviga pe site va rugam sa cititi regulile expuse in DISCLAIMER.

marți, 6 ianuarie 2015

Presa scrisa pierede teren in fata retelelor de socializare

    Indiferent cum privim aceasta problema, ea exista si este cat se poate de reala. Retelele de socializare au intrecut de mult presa scrisa din municipiul cu cetate. Indiferent de coloratura politica care le finanteaza, publicatiile fagarasene sunt la limita. Cu toate incercarile lor nereusite de resuscitare, cei din presa scrisa raman in corzi, impreuna cu radiourile lor cu tot. De reclama ce sa mai zic! Doar cei subordonati politic sau cei care vor sa mascheze o mita la partid, le mai trec pragul.
Exista atata informatie si tehnologizare, incat cititorii fagaraseni, abia mai catadicsesc sa arunce o privire prin ziarele tiparite, chiar si la un pret derizoriu al acestora ori gratuite. Nu mai sunt atractive. Iar aici intervin urmatoarele aspecte: cititorii imbatranesc si sunt tot mai saraci, dar si numarul mare de useri Facebook sau internautii devoratori de presa online.

Asteptarile internautilor sunt mari. Acestia nu se mai lasa asa de usor manipulati de catre o publicatie sau alta, de catre un post de radio sau altul. Ei, sunt generatia ALTFEL. Cei care vor sa arda etapele. Pe langa toate acestea, nici macar nu mai au rabdarea sa frunzareasaca un ziar, sa-i simta mirosul vechi de hartie de anticariat sau sa-si pateze mainile cu tusul de proasta calitate al tipografiilor.

Taina:
Pe viitor cine se adapteaza, se reseteaza, trage lozul castigator. Presa online castiga teren, iar retelele de socializare sunt "canalele de stiri" vizuale ale internautilor. Iar toate acestea se intampla datorita faptului ca oamenii dau scroll aproape mecanic, se uita la filmulete, citesc articole si bloguri.

Cand intr-un municipiu cu cetate, ai mii de internauti si utilizatori de gadgeturi, useri ai retelelor de socializare, nu iti poti permite sa ignori aceasta nisa.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...