Lista bloguri/Schimb de link-uri

Opinia Fagaraseana

AVERTISMENT: Acest blog este un pamflet! Inainte de a naviga pe site va rugam sa cititi regulile expuse in DISCLAIMER.

luni, 15 decembrie 2014

Strangere de fonduri pentru copiii cu nevoi sau sponsorizarea mass-mediei liberale din Tara Fagarasului?

Articol realizat pe baza materialelor primite de la surse. 
Opinia Fagaraseana: Reporter pentru o zi

   Campaniile umanitare initiate de diverse fundatii capata cat de cat vizibilitate publica, mai ales cand in joc sunt interesele meschine ale unor trepadusi politici care traiesc doar din banii altora. Iar in spatele multor campanii umanitare pentru salvarea unor destine, stau de fapt tunuri financiare trase pe seama oamenilor saritori cand vine vorba de povesti emotionante , cu predilectie copiii neajutorati sau loviti de anumite maladii.

Numai ca, in spatele unor astfel de demersuri aparent laudabile , se strecoara si personaje dubioase care nu fac altceva decat sa profite de pe urma dramelor unor copii. Pentru a pastra o fatada legala, se ascund in spatele unor proiecte care au de fapt scopul de a-si finanta propriul ziar si radioul liberal. Asa s-a intamplat si acum cateva zile cand o fundatie din Tara Fagarasului a strans mai multe persoane cu dare de mana.In teorie, aceasta intrunire a avut ca scop principal strangerea de fonduri pentru copii , in trei mari proiecte:
1 – Camera de stimulare polisenzoriala in Centrul Scolar pentru Educatie Inclusiva ( autism, ADHD, Sindrom Down)
2 – Tehnologie in sprijinul Hospice Casa Sperantei din Fagaras ( suport tehnologic intocmire acte medicale)

In fapt, pentru unii oameni politici si apropiatii lor, aceasta gala a fost un prilej excelent de a masca o sponsorizare a mass-mediei liberale. De cand sponsorul principal, Aristotel Cancescu, fostul presedinte al PNL Brasov si presedinte al  CJ,  a fost incarcerat pentru luare de mita sub forma de sponsorizare a mass mediei si alte fapte de coruptie, ziarul si radiourile penale din Fagaras au ramas fara lichiditati si incearca sa isi gaseasca noi metode de finantare pentru supravietuirea mediatica.

Titlul sub care s-a dorit acesata sponsorizare este :

3 - Lupta si tu impotriva abandonului scolar!Toate bune si frumoase, numai ca, citind pe verso ( vezi facsimil) care era solutia propusa, incepi sa te cam indoiesti de bunele intentii ale initiatorilor. In loc sa mearga banii stransi direct la copiii cu probleme sau in plata unor abonamente de transport pentru copiii afectati, militantii posturilor de radio si ai ziarului liberal isi doresc banii pentru materiale publicitare. Nu au ajuns flyerele si materialele publicitare din campanie? Si si-au dorit o suma care sa cuprinda o perioada de un an de zile ( decembrie 2014-ianuarie 2015) din care sa se infrupte.

Exista mai multe tipuri de oameni care sprijina activitatea umanitara a acestor fundatii. In primul rand, este vorba de cei care ofera ajutoare financiare din filantropie, dar care prefera sa ramana anonimi. Mai sunt si cei care ofera anumite sume tot sub anonimat, dar mentionand initialele numelui, ca sa stie PARTIDUL cine este sponsorul. Un exemplu : Silviu H ( Silviu Hirsovescu ? consilier judetean PNL si tepuitor cu parcarea in Fagaras).  Mai exista o categorie de sponsori, este a celor care se vad obligati sa sponsorizeze cauza de PARTID. Acestia sunt apropiatii partidului, sponsorii din campanii si beneficiarii anumitor lucrari. Mai exista si tagma celor indatorati politic, datorita faptului ca au fost sustinuti sa ajunga pe anumite functii, iar acestia isi  popularizeaza gestul cu numele si prenumele ( un exemplu: Gribincea care a fost unsa directoare la Casa de Cultura).

Taina:
La evenimentul organizat recent la Fagaras au fost, mai degraba, sponsori cu obligatii fata de partid! Daca asa inteleg liberalii sa ajute copiii cu nevoi, ravnind la banii din sponsorizari, inseamna ca, fie sunt la pamant, fie hotia le curge prin sangele infestat de coruptie. 

Acest demers initiat de liberali este legal din punct de vedere juridic. Dar oare este el si MORAL? Sunteti dispusi sa dati bani unui ziar si radiourilor liberale si maneliste ca sa supravietuiasca sau sa donati un abonament pe o luna unor copii fara posibilitati? Trebuie sa isi incaseze "ziaristii" solda( mita sponsorizata), sau trebuie sa incasesze copiii, donatiile? Voi, ce spuneti?

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...