Lista bloguri/Schimb de link-uri

Opinia Fagaraseana

AVERTISMENT: Acest blog este un pamflet! Inainte de a naviga pe site va rugam sa cititi regulile expuse in DISCLAIMER.

luni, 1 decembrie 2014

Apucaturi totalitariste in partidele politice fagarasene


La jumatate de mandat, sunt ZERO barat

Sta scris in constelatia celesta, ca politrucii care reprezinta scena politichiei fagarasene au apucaturi totalitariste. Mediocritatea este cuvantul de ordine, iar marlania si ipocrizia definesc charisma politrucilor fagaraseni. Sa nu uitam de servilism si pupincurism cronic sau de marionetele manevrate de papusari.

Exista in municipiul cu mandra cetate o formatiune politica care dupa un mandat de 4 ani a mai primit inca un mandat sa isi arate ineficienta. Una peste alta, mai exista si cativa parlamentari la primul mandat, dar probabil ca si ultimul. Unii din nepricepere, altii, cu probabilitate mare de a se caza fortat la hotelul cu zabrele din municipiul vecin. Sfatul meu: bucurati-va cat mai puteti de aceste privilegii, ca in curand o sa va sageteze in inima anumite institutii ale statului.In ciuda alinierii planetelor pe calea JUSTITIEI, partidele par pierdute printre stele. Desi toti afirma tare si raspicat ca "au inteles mesajul electoratului" de a se resteta, eu cred ca nu se mai pot face bine. Sunt in metastaza. Ce anume ar putea declansa o reforma reala a felului in care sagetatii si portocaliii sau intepatii de trandafir au inteles sa dreaga busuiocul in politichia fagaraseana? Daca analizam cu atentie ceea ce se intampla pe scena politica locala, ne dam seama ca sunt doar lozinci de forma, fara substanta.

La sagetati se continua cu risipirea banului public si taxarea cetatenilor cu acordul portocalelor care au intregit decorul, pe dreapta. Tot ei sunt cei care l-au sustinut pe baronul arestat pentru fapte de coruptie si mita, fara sa se delimiteze public de acesta. In rest, aceeasi masinarie de partid care isi numeste oamenii in functii pe la toate institutiile fagarasene, pilele, rudele si amantele angajate in primarie ca pe propria mosie, acelasi aparat ce-si conecteaza gurile la conductele cu bani publici.

La iubitorii de trandafiri, nu a existat miscare de dizidenta in partid. Nu a fost nici o persoana care sa faca opozitie, sa critice proasta organizare si rezultatele slabe, care sa condamne atitudinea liderilor si ineficienta lor, sa prezinte un punct de vedere diferit si sa fie o alternativa la preluarea de stafeta. Sa ne reamintimm cum toti liderii au fost alesi sau indcati sa fie alesi in unanimitate ca pe vremea comunismului.

Taina:
Singurele instrumente care pot reseta cu adevarat personajele din politichia fagaraseana sunt DNA si ANI.  Doar scoaterea fortata din circuit a unor actori si cazarea lor dupa gratii o sa-i bage si pe ceilalti in sperieti. Doar asa se primenesc partidele cu aer proaspat si infuzie de sange proaspat. 

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...