Lista bloguri/Schimb de link-uri

Opinia Fagaraseana

AVERTISMENT: Acest blog este un pamflet! Inainte de a naviga pe site va rugam sa cititi regulile expuse in DISCLAIMER.

marți, 11 noiembrie 2014

Gura targului : Se zvoneste prin Fagaras ca la alegeri..

   Se zvoneste pe la cloturi ca in municipiul cu falnica cetate chiar in ziua primului tur de scrutin s-au perindat autocarele cu "turisti" sagetati. Pot sa jur cu mana pe biblie ca acest zvon se adevereste, deoarece personal am vazut autocarele - cu numar de Salaj- cum parcau la Baia Comunala. Dupa o vizita scurta prin superba noastra cetate - ca sa nu bata la ochi prea tare - turistii sagetati s-au prezentat constiincios la urne si au votat pe listele suplimentare, exercitandu-si astfel dreptul civic de arcasi ACL-isti. Dupa care si-au primit si rasplata: o pizza pe terasa de la Julia, ca doar era in apropiere si nu aveau de gand sa piarda prea mult timp pe la noi, ca deh, drumul de intoarcere era destul de lung si poate ca mai aveau saracii "turisti" sagetati si alte voturi de exprimat in alta localitate.Carcotasii afirma ca si pentru turul doi s-au pregatit cateva autocare cu sagetati care sa ne viziteze municipiul cu cetate falnica si atragatoare de turisti mai ales in preajma alegerilor. Carcotasii ne-au impartasit faptul ca la cel de-al doilea tur de scrutin, acelistii au de gand sa dea votantilor cate un pui sau o aripa de curcan sagetat de la Penes cel Codlean. Fiecare doritor o sa primeasca o inaripata contra unui vot. Si se vede treaba, vorbesc carcotasii, ca ideea cu puii chiar a avut succes, in municipiul cu inchisoare -  unde isi petrece vacanta  si voteaza la urna mobila, Aristotel Cancescu,  baronul sagetat -  iar gainarul sef este intamplator si edil al municipiului. Dar stiti cum se spune : hotul neprins e negustor cinstit. Asa ca, acum degeaba se oftica opozantii sagetatilor ca n-au fost pe faza . Poate ca in turul doi vor fi mai vigilenti iubitorii de roze si vor vedea unde "zboara"  puii la pachet.

Nici in partidul iubitorilor de roze situatia nu este tocmai roz,. Incurcate sunt caile politicii si uneori nebanuite. Asa se face ca atunci cand din postura de lider politic servesti minciuna ca fel principal membrilor la meniul zilnic, s-ar putea sa te trezesti in mijlocul multimii pe care ai prostit-o ani la randul si sa nu te mai sustina. Este vorba despre nimeni altul, decat de marele maestru al vorbelor goale, rostite cu emfaza la fiecare adunare de partid, secondat de ilustii sai locoteneti fuduli si incompetenti dar cu aere de mari directori de scoli. Unul mai inutil ca celalalt. Dar sa revenim la ideea de la care am plecat si sa dezvaluim ce se zvoneste printre membri si MILITANTII nemultumiti, care afirma ca o sa retraga din cadrul acestei formatiuni daca se continua cu dictatura. Cica s-au cam saturat presedintii de organizatii de marele
pierzator al al tuturor alegerilor si vor sa boicoteze alegerile sau chiar sa se retraga din organizatia rozelor. Este greu pentru un lider politic inconjurat de oameni ineficienti si lingai de profesie, chiar si atunci cand se crede stapan pe situatie si pe functie, sa pice testul cel mai important atunci cand se afla fata in fata cu MILITANTII sau cu alegatorii, care in loc sa-l sustina, il injura in gand si maraie pe la colturi ca-i vor capul pe tava. Mai devreme sau mai tarziu o sa fie nevoit sa dea socoteala marelui sef de la judet, sau chiar silit sa se retraga, nu pentru ca i-ar plesni obrazul de rusine, ci pentru ca nu se stie pana unde ar putea merge furia celor pe care i-a prostit cu atata nerusinare.


Taina:
Marele maestru emerit al sahului a facut prima mutare inteleapta mutand regina (dama) intr-o prima faza pe E 5, dar pentru a castiga partida este nevoie de protejarea regelui si mutarea lui pe C 6. Fara sustinerea regelui, partida este ca si pierduta. 

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...