Lista bloguri/Schimb de link-uri

Opinia Fagaraseana

AVERTISMENT: Acest blog este un pamflet! Inainte de a naviga pe site va rugam sa cititi regulile expuse in DISCLAIMER.

marți, 14 octombrie 2014

Din alt film: Politicienii cu mâinile pătate sau mai presus de lege

Personajele care schimbă filmul : Cu mâinile pătate de furtişaguri din banul public şi mai presus de lege.   Îngrijorat de amploarea şi frecvenţa cazurilor grave de corupţie, deputatul liberal Octavian Marius Popa va supune opiniei publice un proiect de modificare a Codului Penal. Deputatul işi doreşte pedepse sporite pentru cei care fură din banul public. Mda,
dar una este să declari ceva public si alta este să si pui in aplicare ceea ce afirmi. Să le spuneţi asta si colegilor liberali din Braşov şi Făgăraş, cei care şi-au băgat adânc mâna în banul public.

  Fără îndoială, că ceea ce se întâmplă acum, când un mare număr de politicieni  într-un dosar al Direcţiei Naţionale Anticorupţie ce arată că şi-au pătat mâinile cu milioane de euro este “din alt film” a ceea ce trăim noi clipă de clipă.

Nu cred că este o coincidenţă faptul că de aproape 25 de ani nu s-a construit nimic pentru populaţie , dar au răsărit vilele şi au înflorit conturile politienilor mai ceva ca nuscelele primăvara. Nu este o coincidenţă nici faptul că s-au distrus toate combinatele, întreprinderile, fabricile, industria chimică, industria naţională de armament şi apărare, agricultura, etc, că au sucombat toate. Aceste lucruri s-au întâmplat cu ajutorul personajelor care au schimbat filmul şi direcţia banilor, politrucii care acum sunt cercetaţi penal şi cei care o să fie cercetaţi într-un viitor apropiat.Surprinzător este gestul profesorilor Adrian Simion şi Marius Damian de a-şi da demisia imediat după descinderile DNA la Inspectoratul Şcolar. Am rămas surprins, deoarece asemenea gesturi ţin de coloana vertebrală a fiecărui om şi este un gest de normalitate în ţările civilizate. Această este regula în ţările democratice şi nu excepţia, cum se întâmplă la noi. Ni se pare anormal când un om aflat într-o funcţie şi asupra căruia planează nişte suspiciuni alege să-şi dea demisia pentru a nu pângări imaginea instituţiei din care face parte.

Aş dori să văd şi politicienii pătaţi că fac asemenea gesturi. Macar un politician român care să-şi fi dat demisia din funcţia pe care o ocupă - de preşedinte al CJ Brasov,primar de municipiu sau parlamentar, pentru că numele său este implicat într-un dosar penal! Câtă vreme în fruntea Consiliului Judeţean Braşov se află un om, Aristotel Căncescu, cercetat penal, şi n-are niciun gând să-şi dea demisia, daţi-mi voie să-mi scot pălăria în faţă profesorilor care au făcut acest gest.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...