Lista bloguri/Schimb de link-uri

Opinia Fagaraseana

AVERTISMENT: Acest blog este un pamflet! Inainte de a naviga pe site va rugam sa cititi regulile expuse in DISCLAIMER.

marți, 10 iunie 2014

Privilegii politice: In Opozitie dar la Putere

   Nu prea imi suna mie bine aceasta formula folosita adesea de politruci : "In Opozitie dar la Putere", dar
este practicata cu succes. Dar asta nici nu prea mai pare o bizarerie, caci in ultimii ani am asistat la tot felul de aliante impotriva firii dar in numele unor imperative populare. Nu-i asa? Am vazut politruci care s-au balacarit  mai ceva ca mahalagioicele , dupa care se pupau pe bot de ziceai ca-s gay, nu alta. Dar asta-i "frumusetea" politica in tara noastra, sa poti fraterniza oricand cu adversarul, sa-i ierti pacatele, la o adica sa te alizezi cu oricine, jucand rolul de bun samaritean, pana pui mana pe PUTERE. Cu alte cuvinte: te faci frate si cu dr.aku, pana treci puntea...Hmm, cam multi pe punte si cu interese meschine..


   Privilegiul de a fi cu fundul in doua luntrii, adica si in OPOZITIE ( sau O_ pozitie) dar si la PUTERE, nu beneficiaza decat alesii nostri. Politica, este locul unde anumiti oameni - daca pot sa-i mai numesc asa!- au loc de intors si rastalmacit ceea ce au afirmat sau promis, locul unde tine de normalitate faptul de a linge acolo unde au scuipat mai inainte. Aceleasi interese ii vor aseza la masa  pe liderii de partide, pe care nici macar n-o sa-i mai nominalizez, ca-i cunoasteti foarte bine. Chiar daca au fost in pozitii de adversitate ireconciliabila, astazi isi dau mana sau chiar se curteaza reciproc in speranta de a ramane la butoane. 

   Daca in unele locuri s-au schimbat deja anumiti actori de pe scena politica, in special posturile de vice, in urbea noastra nu se prea pot atinge de anumiti alesi, datorita faptului ca nu se pot forma alte majoritati. PNL-ul a acumulat mult prea multa putere, asa cum am afirmat de nenumarate ori. Ceea ce nu-i atat de confortabil cum vehiculeaza anumiti liberali prin presa, deoarece fiecare pasare pe limba ei piere. Cu alte cuvinte, la o radiografie mai atenta, nemultumirile cetatenilor se vor rasfrange DOAR asupra liberalilor care administreaza Fagarasul. Asta datorita faptului ca si-au dorit toata puterea, toate posturile, fara sa le pese de urmari si consecinte. Lipsa de viziune, logica si strategie politica pe termen mediu si lung, dar  si pragmatism.

 Taina:
   In consecinta, in Fagaras exista doar privilegiul de a te infrupta din ciolan, de a face "mini-aliante" si intelegeri pe sub masa , oricand si cu oricine...Desi le-am atras atentia ca functiile sint trecatoare, le-am dat exemple cu predecesorii lor, care astazi se zbat intr-un anonimat cumplit, n-au invatat nimic din greselile altora. Interesant este cu ce mesaj o sa se prezinte in fata alegatorilor cei de la PNL si PDL, in cazul aliantei mult trimbitate. Ce o sa puteti face atunci, daca n-ati fost in stare sa faceti acum cand ati fost la guvernare si sustinuti pe toata linia? Ce proiecte viitoare o sa mai fluturati pe sub ochii fagarasenilor? Eventual o evaluare a proiectelor si activitatii de pana acum, se poate? Sa vedem si noi ce s-a realizat, in afara de promisiuni si galagie prin presa, de functii si plimbarile alesilor. Ca hartia rabda multe. Dar ceva concret? 

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...