Lista bloguri/Schimb de link-uri

Opinia Fagaraseana

AVERTISMENT: Acest blog este un pamflet! Inainte de a naviga pe site va rugam sa cititi regulile expuse in DISCLAIMER.

marți, 24 iunie 2014

Iluzionistii care secatuiesc banul public in Fagaras

Iluzionistii din Fagaras : Jonglerii cu bani publici 

 In opinia mea, cei mai mari iluzionisti sau scamatori cu banul public, sunt actualii politruci, cei care administreaza Fagarasul si bugetul local. Marele iluzionist Iosefini sau David Copperfield ar claca, pe langa trucurile si scamatoriile facute de politrucii din Fagaras. Prestidigitatori de inalta clasa, scoliti de baronul galben din Brasov, cu scamatorul sef, Grapa_rul din Fagaras, cel care a facut sa dispara cantina si serele, cu magicienii locali care au contribuit la disparitia stadionului, acesti ilustrii scamatori cu banul public, au reusit sa ne indatoreze si sa distruga Fagarasul.

Opinia Fagaraseana acorda : Diploma de merit 

Cum  faci sa dispara bani din bugetul local?

 Este destul de simplu, mai ales cand e vorba despre bani publici, iar magicienii care se ocupa de asta au devenit adevarati experti. Bine, au si avantajul ca au stat cca 6 ani prin administratia locala, si-au intins tentaculele peste tot Fagarasul, si-au numit oamenii in posturile cheie, astfel incat servantii sunt acum directori peste institutiile fagarasene, dar cel mai important lucru este faptul ca sunt acoperiti de oamenii legii, cei care in loc sa-i trimita dupa gratii, le ascund dosarele si-i menajeaza. Sa revenim la iluzionisti si banii publici. Iata cateva exemple: cel mai simplu mod de sifonare a banului public, ca primarie de municipiu, faci studii de fezabilitate. Chiar daca au mai fost facute si de altii, astepti sa treaca termenul si apoi te apuci de treaba. Faci un nou studiu si banii curg garla. Nu conteaza ca nu se va finaliza constructia NICIODATA, important este sa comanzi studiul de fezabilitate si sa cheltuiesti banii aiurea in tramvai. Daca vrei sa arunci bani pe Apa Sambetei, rascumperi stadionul si-i indatorezi pe fagaraseni pe 20 de ani, chiar daca il puteai lua cu titlu gratuit. Alta scamatorie, care aduce comisioane grase, sapi transee prin tot orasul, incepi mii de lucrari, fara sa le si finalizezi, doar comisionul sa iasa. Mai arunci si niste borduri comandate la firma de casa, niste pavele, si uite asa ai tocat bugetul public al municipiului. Ce conteaza ca ai marit impozitul, ca ai impus taxe nenumarate si care mai de care mai aberante, lozul tau sa iasa...

 Iar ca sa fie totul ca la carte, mai pui si de-o ocolitoare a orasului( cea care se tot face de vreo 25 de ani) sau autostrada Sibiu-Brasov, pentru care este nevoie - nu-i asa? - de un studiu de... - ati ghicit! - fezabilitate. Important este ca banii sa dispara din buget, iar apoi sa se regaseasca in afacerile unor firme de casa. Adevarata magie, practicata profesionist de iluzionistii din administratia locala sau centrala. Banii dispar, dar niciodata nu se pierd cu adevarat - magicienii doar ii muta dintr-o parte in alta, cea a buzunarului propriu. Apoi pui presa locala sa bata apa in piua cu stiri de doi lei si abati atentia concitadinilor de la jongleriile cu bani publici. Important este sa dai manele pe postul de radio galben si sa o freci pe dreapta, cu tot felul de folcloriste... Ce conteaza, galbenii jongleaza!

Taina:
 Dar adevarata magie, demonstrata cu brio de iluzionistii din administratie, nu consta doar in disparitia banului public in conturile lor personale, ci consta in iluzia sau hipnoza cu care-i vrajesc pe concitadini si-i determina sa-i mai si voteze. Asta da numar de magie, iluzionism si hipnoza in masa, prestidigitatori de renume: EuroHoti Mondiali. 

 In opinia mea personala, era mai bine sa se orienteze spre fotbal, poate reuseau o figura buna la mondiale. Desi, in Fagaras au facut sa dispara stadionul, poate ca in Brazilia faceau o scamatorie si disparea nu doar Maracana si mingea, poarta si jucatorii, mai dispareau si spectatorii si se trezeau pe plaja, fara portofele si in costumul lui Adam. 

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...