Lista bloguri/Schimb de link-uri

Opinia Fagaraseana

AVERTISMENT: Acest blog este un pamflet! Inainte de a naviga pe site va rugam sa cititi regulile expuse in DISCLAIMER.

marți, 3 iunie 2014

De ce nu apar personaje noi pe scena politica fagaraseana?

Scena politica fagaraseana sau teatrul de papusi, a inceput sa isi piarda din spectatori, respectiv alegatori. Daca unii dintre actori au promis un personaj care schimba filmul - dar n-au schimbat decat incasarile obtinute la casa de bilete, direct in buzunarul propriu - altii au promis spectacole diverse, cu marionete si mascarici, tandem de comici care s-a dovedit fara haz si public. Personajele astea de desen animat nu mai prind nici spectatorii tineri care s-au maturizat . Iar personajele care au fost de umplutura in scenarii bine organizate si care au donat bani grei regizorilor ca sa intre pe lista scurta, s-au multumit cu rolul de "ducem tava" si si-au incasat onorariul.


Ca doar nu mai crede cineva ca pe scena politica se intra asa pe meritocratie! Politica si banii, sunt asa cum stim cu totii, lucruri inseparabile. Ai bani, ai afaceri, esti smenar si ipocrit, dar demagog nevoie mare? Atunci esti candidatul ideal pentru filmul urmator! Asta, chiar daca realitatea si spectatorii cer alti actori si un film nou. La fel ca pe micul ecran, aceeasi actori rasuflati si regizori de doi lei isi fac veacul si pe la noi. Actori de mana a doua, refulati, dar cu buzunarele pline. Astia sunt primii care fac doar figuratie si apar pe micul ecran, la vedere. Se cred artisti cu reale calitati... Vai steaua lor! Bine, bine, dar nici in spatele scenei n-am vazut regizori sau sufleuri noi. Tot aceeasi expirati...Doar nu va inchipuiti ca fara capital banesc se poate acumula capital politic! Asta ti-o spune in fata orice scenarist politic din Fagaras, indiferent de valoarea artistica. Conteaza paralele, nu talentul! Nu mai dau nume, ca n-are rost si-i mai bine sa-i las si pe altii sa traga semnale. Stiu, deja electoratul a dat semne de maturitate si preferinta de a vedea nume noi pe scena socio-politica. S-au saturat de aceleasi figurine si basme spuse de actorii rasuflati ai momentului. Chiar daca spectatorii vor un spectacol cu actori noi, este greu sa debutezi pe scena politica fara sprijin material, parerea mea. Este plina scena de capuse si actori ori marionete fara talent, dar cu priza la baroni. Ceilalti au locurile asigurate cu punguta cu multi bani. Ca povestea aia cu cocosul si punguta cu doar doi bani, nu mai este de actualitate.

Taina:
Parerea mea este ca totusi mai exista personaje care sa aduca un suflu nou pe scena socio-politica fagaraseana.  Meritocratia este cuvantul cheie care defineste starea actuala si schimbul de stafeta care se impune in acest moment. Fara capital material substantial sau macar sprijin de la baronul judetean, este aproape imposibil sa se sparga monopolul pe scena politica fagaraseana. Ai capital financiar, ai capital politic asigurat! Asadar, este greu de patruns pe scena, dar nu IMPOSIBIL, repet, parerea mea! 


3 comentarii :

  1. Pai cum sa patrunzi? Toate afacerile cu Primaria trec pe la vice-primar. El si firmele lui, ale neamurilor.....Niste ghiolbani! Nu-i mai satura cel de sus.... Dar totul se va termina, candva. Sa speram!!!! :(

    RăspundețiȘtergere
  2. Dupa fiecare apogeu al oricarui fenomen, axiomatic, urmeaza decaderea. Fenomen normal si inevitabil. Acest declin local a fost vizibil la alegerile europarlamentare, cand fagarasenii nu s-au mai inghesuit sa voteze conform indicatiilor pretioase ale marionetei si toata cohorta de galbejiti care s-au perindat prin Tara Fagarasului si Poiana Narciselor, ci au ales exact invers decat le-au sugerat tandemul Lolek si Bolek. Poate ca maine o sa scriu un articol.

    Scuze ca n-am publicat comentariul decat astazi, dar am fost plecat...Colaboratorii au dat bir cu fugitii sau si-au luat o pauza... Doar voi, cititorii, reusiti sa ma tineti activ si ma determinati sa continui aceata munca...

    O sera placuta si te mai astept!

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...