Lista bloguri/Schimb de link-uri

Opinia Fagaraseana

AVERTISMENT: Acest blog este un pamflet! Inainte de a naviga pe site va rugam sa cititi regulile expuse in DISCLAIMER.

vineri, 30 mai 2014

Vocea strazii este tot mai puternica la Fagaras

Un cetatean care voteaza corupti nu este o victima, este complice!


Intr-o societate moderna, vocea strazii este reprezentata de societatea civila si  mass-media independenta.
De la comuna primitiva si pana in zilele nostre, barometrul  sau indicatorul sanatatii unei comunitati sau oranduiri sociale a fost dat de catre vocea strazii prin diferiti reprezentanti. Astfel ca, prin intermediul unor organizatii sau a diferitelor canale de stiri online( blog, facebook) se fac auzite nemultumirile, se trag de maneca reprezentantii administratiei, politicienii si derapajele lor.

Este stiuta puterea canalelor de stiri, forta si impactul asupra populatiei. Doar prin acest varf de lance se revigoreaza societatea civila. Prin aparitia internetului, website-urile au inceput sa joace un rol tot mai activ in viata oamenilor simpli. Doar prin aceste portaluri independente si nemanevrabile se limiteaza excesul de putere al baronilor locali si derapajele din administratia locala.

Un alegator neinformat prejudiciaza intreaga comunitateNu o sa imi arog merite, dar o sa mentionez faptul ca i-am stopat pe multi politruci din Tara Fagarasului. I-am tras de maneca si le-am aratat obrazul: rusinicaaaa. Chiar daca uneori ma persiflau cate unii si imi argumentau ca nu reprezint opinia tuturor fagarasenilor. Pai, aratati-mi si mie o publicatie sau o persoana care poate afirma ca reprezinta opinia tuturor fagarasenilor. NU EXISTA. Tocmai de aceea s-a instaurat democratia in tarile civilizate, acolo unde votul majoritatii conteaza, iar minoritatea se supune. Asta este jocul!

Bine, politrucii au impresia ca ei si doar ei au "dreptul" sa reprezinte societatea civila, indiferent ca se afla la putere sau in opozitie. Doar ei au dreptul sa vorbeasca in numele fagarasenilor sau sa publice articole si sa fie formatori de opinie. Doar "opinia" lor conteaza, nu ce spune societatea civila prin "varful de lance". Chiar daca acesti politruci au doar un scop precis de actiune: sa isi traga foloase pentru ei , nemurile si acolitii lor.

Tocmai de aceea era necesar un ochi vigilent care sa vegheze asupra derapajelor si sa mai demaste din hotiile puse la cale. Semnalarea de abuzuri, consecventa articolelor a inceput sa dea roade la Fagaras. Oamenii nu se mai tem, incep sa se miste lucrurile...Alegerile acestea au fost un bun test si o confirmare a celor afirmate.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...