Lista bloguri/Schimb de link-uri

Opinia Fagaraseana

AVERTISMENT: Acest blog este un pamflet! Inainte de a naviga pe site va rugam sa cititi regulile expuse in DISCLAIMER.

vineri, 9 mai 2014

Scrisoare deschisa adresata Primariei Fagaras

Domnule Primar, Stimati Consilieri,


               Va transmit pe aceasta cale, o serie de intrebari catre dumneavoastra, in calitate de alesi, 
reprezantand cele doua institutii, Primarul – executiv si Consiliul Local – decizional, deoarece ingnorati sa puneti in aplicare cateva legi din Constitutia Romaniei.


1. Amintesc primariei Fgaras, ca articolul 31 din Constitutia Romaniei enunta: "Dreptul persoanei de a avea acces la orice informaţie de interes public nu poate fi îngrădit... Autorităţile publice, potrivit competenţelor ce le revin, sunt obligate să asigure informarea corectă a cetăţenilor asupra treburilor publice şi asupra problemelor de interes personal".  Indeplinirea formala a unor obligatii nu inseamna respectarea spiritului legii. Cand aveti de gand sa va supuneti legilor din Romania?

2. Conform Legii 544/2001 privind liberul acces la informatii publice, in mod normal ar fi trebuit prezentat si nu doar stipulat continutul legii pe site-ul primariei. Acestea au fost tratate cu aroganta, considerandu-se ca institutiile dumneavoastra nu trebuie sa raspunda in nici un fel, desi cadrul legal va obliga, pentru o buna transparenta decizionala.  Cand aveti de gand sa actualizati site-ul Primariei?

3. Reamintesc faptul ca Legea 286/2006, articolul 52 aliniatul (4) spune ca : "Fiecare consilier local, precum si viceprimarul sunt obligati sa prezinte un raport anual de activitate, care va fi facut public prin grija secretarului". Drept urmare, noi, cetatenii, inca asteptam pentru a putea evalua activitatea dumneavoastra. Cand va prezentati raportul de activitate OBLIGATORIU? 

4. De asemenea, Legea nr. 52/2003 privind transparentaa decizionala in administratia publica stipuleaza obligatia autoritatilor administratiei publice centrale si locale, avand scopul:"
a) să sporească gradul de responsabilitate a administrației publice față de cetățean, ca beneficiar al deciziei administrative; 
b) să stimuleze participarea activă a cetățenilor în procesul de luare a deciziilor administrative și în procesul de elaborare a actelor normative; 
c) să sporească gradul de transparență la nivelul întregii administrații publice." 

Va rog sa adaugati cu titlu permanent pe site-ul primariei si punctul "Opinia Cetateanului", in care orice cetatean al municipiului Fagaras sa poata aduce la cunostinta probleme din comunitate sau sa poata veni cu propuneri. Astfel, va veti mai putea imbunatati activitatea si de ce nu, respecta normele legale in vigoare. Cand aveti de gand sa lucrati in interesul cetateanului si al comunitatii asa cum ati promis si jurat la investire ?

In incheiere, va reamintesc ca ati fost alesi pentru a reprezenta interesele cetatenilor, ca ati promis multe in campaniile elctorale si poate este timpul sa si puneti in aplicare, dand dovada de mai mult interes fata de cetatean si discernamant in cheltuirea banului public.

Sa nu uitati poate cel mai important lucru: dumneavoastra sunteti in slujba cetatenilor! Sa nu uitam ca functiile vin si se duc, dar calitatea de cetatean ramane.Semneaza,
Opinia Fagaraseana : "dreptul la opinie, dreptul la cuvânt nu poți să-l iei nimănui, că-i președinte, că-i vlădică, că-i opincă, dreptul la opinie îl are fiecare."

5 comentarii :

 1. Si totusi sunt consilieri care au depus rapoartele de activitte in fiecare an la registratura primariei. Vina este a celor care ar trebui sa le publice...

  RăspundețiȘtergere
 2. Buna ziua!

  Daca exista si cateva exceptii, daca faceti parte dintre consilierii constiinciosi care si-au depus raportul de activitate dar n-a fost publicat pe site-ul primariei din rea-vointa si/sau incompetenta, sesizati autoritatile competente. Nimeni nu este mai presus de lege! Felicitari celor care si-au indeplinit obligatiile!

  Ce ma nedumireste pe mine cel mai tare, este tacerea dvs pana la acest moment. Am cerut de mai multe ori pana acum publicarea raportelor si actualizarea site-ului primariei( nu doar acum sau in acest an; citeste articolele ). Exista si alte publicatii in Fagaras( chiar daca sunt sub tutela partidelor) unde puteati trage un semnal de alarma.

  Va mai astept si cu alte comentarii, sugestii, opinii si chiar critici ( daca sunt pertinente si nu incalca limita bunului simt) , indiferent de culoarea politica pe care o reprezentati. N-am refuzat inca pe nimeni...Oricine poate apela fara teama la Opinia Fagaraseana, daca are ceva de spus, sustinut, acuzat sau informat cetatenii din urbea noastra. Daca detineti secrete din spatele usilor inchise, daca aveti un pont sau o stire, apeleti cu incredre. persoanele sau partidele care se simt lezate de continutul unor articole sau imagini, au DREPT la REPLICA. Adresa este aceeasi: opiniafagaras@yahoo.com

  O zi mai buna decat precedenta!

  RăspundețiȘtergere
 3. Răspunsuri
  1. YO- cetatean fagarasean, platitor de taxe si impozite , unul care contribuie la leafa politrucilor din Primaria Fagaras. Un contribuabil care le cere socoteala alesilor pentru cheltuirea banilor publici. Acestia sint doar angajatii nostri!!!

   Sint, spaima celor corupti si cosmarul politrucilor. Ei, politrucii, m-au poreclit "Justitiarul Fagarasului". Eu, nu-mi arog acest termen si/sau porecla, chiar daca militez pentru drepturile fagarasenilor si aflarea adevarului. Asadar, raman un simplu anonim...Satisfacut de raspuns?

   Sa auzim numai de bine!

   Ștergere
 4. Astept in continuare publicarea "Proceselor Verbale" ale Sedintelor Consiliului Local pentru o transparenta a acestora, chiar daca aceste “evenimente” sunt un fiasco, fiind trase la indigo: se voteaza aproape la fel mereu, de cele mai multe ori fara sa fie cunoscut continutul.
  Tratarea unor incalcari ale legii administratiei publice locale (Legea 215/2001 si a Legii 544/2001, privind liberul acces la informatiile de interes public cu superficialitate, tratarea reactiilor prin care se cere respectarea acestora drept manifestare politica, spune multe despre metodele folosite.
  In toate aceste situatii, sunt binevenite investigatiile jurnalistice, care pot aduce la suprafata multe.
  Este importanta si opinia publica, atunci cand vede ca ii sunt lezate drepturile, sa reactioneze.

  RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...