Lista bloguri/Schimb de link-uri

Opinia Fagaraseana

AVERTISMENT: Acest blog este un pamflet! Inainte de a naviga pe site va rugam sa cititi regulile expuse in DISCLAIMER.

marți, 13 mai 2014

Decesul Combinatului Chimic Fagaras( Nitroporos)

Veste trista pentru muncitorii din cadrul Combinatului Chimic Fgaras, parte a concernului Interagro, detinut de omul de afaceri Ioan Niculae. Din data de 15 mai, Nitroporos, va fi inchis iar personalul disponibilizat.
Contractul de Procesare incheiat cu Interagro a fost suspendat. Se cauta solutii pentru mentinerea si functionarea instalatiilor.


Nemultumiti de vestea primita, muncitorii au intrat in greva spontana. Acestia isi cer drepturile salariale restante..

Taina:
Salariile - si asa mici - platite cu intarzieri uriase, fara vreo plata suplimentara, lipsa sporurilor, conditii de munca mizere, atitudinea sfidatoare a unor sefuti, amenintari continue cu pierderea locului de munca - din pacate, toate acestea fac parte din rutina cotidiana a majoritatii angajatilor din tara. Cand le mai ajunge cutitul la os, oamenii mai fac un protest spontan, cum s-a intamplat azi dimineata la Nitroporos.

Nu mai exista cu adevarat o miscare sindicala puternica, iar drepturile salariatilor nu mai sunt aparate asa cum erau altadata de sindicatele unite si cu un cuvant de spus. O societate in care salariatii nu au cu adevarat reprezentanti puternici, atat in faţa patronatelor, cat si in fata statului, este o societate bolnava. Cu atat mai mult cu cat "afaceristii" romani s-au invatat doar sa cotizeze bani partidelor in campaniile electorale pentru afaceri ulterioare cu statul, considerand ca asta este tot ceea ce au nevoie.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...