Lista bloguri/Schimb de link-uri

Opinia Fagaraseana

AVERTISMENT: Acest blog este un pamflet! Inainte de a naviga pe site va rugam sa cititi regulile expuse in DISCLAIMER.

miercuri, 16 aprilie 2014

Scump, dom'le, scump! Un' te mai gasesc mielule? La Pastele Cailor, domnule!

Vorba celebrei reclame: scump, dom'le, scump! Oare unde-o fi mai ieftin? Cam cat costa zilele astea carnea de miel in Fagaras? Hmm, pai sa tot fie in jur de 26, 27 de lei! Cam scump, in comparatie cu preturile din anii anteriori. De asta nici nu se prea calca pe batatura cumparatorii. Cum s-ar zice, stau in expectativa!

Ce-i drept, unii vin, se uita, compara, murmura in barba, apoi pleaca asa cum au venit, cu sacosa goala. Frustrarea este mare, de ambele tabere. De cea a cumparatorilor, ca nu isi pot permite o carnita de miel, dar si de partea vanzatorilor, care inghit in sec ca nu isi pot umple buzunarele si anul acesta.

Unde mai punem la socoteala ca toate preturile au crescut! Luna de luna ne uitam cu amaraciune in portofel si dam ultimul leut pe mancare, facturi si medicamente. Numai ca de sarbatori, preturile o iau razna. Ca deh, asa-i romanul! Speculant, dom'le! Fie ca este vorba despre sarbatorile pascale sau cele de Craciun, vanzatorii scumpesc marfa, in loc sa o ieftineasca. Comertul romanesc nu are reguli si nici nu se orienteaza dupa tarile europene si civilizate, unde comerciantii se bat in oferte.  Dar si traditia noastra ne indeamna sa-i primim pe cei dragi, cu masa imbelsugata. Ca e bine, ca e rau, astia suntem!

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...