Lista bloguri/Schimb de link-uri

Opinia Fagaraseana

AVERTISMENT: Acest blog este un pamflet! Inainte de a naviga pe site va rugam sa cititi regulile expuse in DISCLAIMER.

marți, 1 aprilie 2014

Primarul Fagarasului scoate taxa ilegala pe teava si primeste clementa din partea ANI via PSD ( pacaleala de 1 Aprilie)

O veste buna pentru majoritatea fagarasenilor racordati la incalzirea centralizata, a venit ieri, din partea administratiei locale. Un troc facut pe sub masa intre mai marii PSD-ului si primarul Fagarasului a dus la eliminarea hulitei "taxe pe teava" orchestrata de administratia locala preponderent liberala. Mai exact, o hotarare luata tacit in Consiliul Local, a fost aceea de a renunta la birul impus de Ecoterm. In schimbul acestei masuri sociale, PSD-ul i-a acordat clementa primarului in procesul de incompatibilitate intocmit de catre ANI.

Argumentul HCL

Potrivit expunerii de motive care a insotit adoptarea acestei hotarari, argumentul principal al consilierilor PSD-isti care au inaintat propunerea este unul forte: ilegalitatea acestei taxe printr-un ordin care nu mai este valabil, obligativitatea la plata a celor care nu au contract incheiat cu Ecoterm constituie discriminare si este o taxa abuziva, neconstitutionalitatea acestei taxe contravine drepturilor omului si libertatilor individuale, etc.

Ce spune legea

Ecoterm a invocat HCL nr. 186/30.10.2007 prin care s-a aprobat preluarea activitatii de incasare a contravalorii energiei termice direct de catre Ecoterm RA de la asociatiile de proprietari din Fagaras. In schimb, nu exista contaract de facturare individuala incheiat intre Ecoterm si locatar. Contactat telefonic, vicepresedintele CJ Brasov, avocatul Mihai Popa, liderul PSD Fagaras, ne-a dezvaluit ca: "Notificările sunt superficiale şi neîntemeiate. Articolele de lege din Codul de procedură civilă indicate de Ecoterm nu mai sunt în vigoare (n.r. art 109, art 720'). Începînd cu 15.02.2013 este în vigoare un nou Cod de procedură civilă, iar Ecoterm face trimitere la vechiul Cod". Conform Legii 51/2006 invocata de Ecoterm: furnizarea unui serviciu de utilitati publice se realizaza in baza unui contract de furnizare sau de prestari de servicii incheiat intre operator si utilizatorul direct conform art 42. Conform Legii 325/2006, art. 28, alin 1: "contractul de furnizare a energiei termice se încheie, la nivel de branşament termic, între operatorul care are şi calitatea de furnizor şi utilizatorii de energie termică. (2) În cazul condomeniilor, contractul de furnizare a energiei termice, la solicitarea operatoruluicare are şi calitatea de furnizor, este însoţit de convenţii încheiate de acesta cu fiecare consumator din condomeniu, alimentat prin acelaşi branşament termic, cu respectatrea prevederilor din contractul cadru de furnizare a energiei termice. (3) Contractul de furnizare a energiei termice şi convenţiile individuale trebuie să prevadă clauze privind accesul persoanelor autorizate pe proprietatea utilizatorului în scopul preluării informaţiilor de la aparatele şi dispozitivele sistemului de repartizare a costurilor". Niciuna dintre aceste prevederi nu este respectata de Ecoterm. Avocatul citat a specificat ca datorita acestor articole, echipa PSD a reusit sa-l determine pe primar si conducerea liberala sa renunte la aceasta taxa abuziva.

Taina:
Consilierii s-au ferit sa faca dezvaluiri in legatura cu acest subiect, dar pe surse am aflat ca se doreste si destituirea lui Frisca de la conducerea Ecoterm.

Citandu-l pe Mark Twain : la data de 1 aprilie, ne amintim ce suntem in celelalte 364 de zile ale anului. :))

4 comentarii :

 1. Acum ai ramas fara subiect.... Inca o dovada ca esti un imbecil si un frustrat!!! E timpul sa te intorci la oala.... robul tau!!!

  RăspundețiȘtergere
 2. Robule, ti-ai luat tzeapa!

  La anul o sa pun in acolada specificatia "Pacaleala de 1 Aprilie", ca sa te prinzi si tu...Dar mira-m-as sa te duca pe tine atata tartacuta. Frustratuleee, ce bine imi pare ca ti-ai luat tzeapa( cunosti melodia? eu deja o fredonez) .Hai ca ai reusit sa imi faci ziua mai buna!

  Pamfletul este o creatie artististica pe care n-ai s-o intelegi niciodata, pentru simplu fapt ca esti limitat in gandire. Se pare ca spumegi de furie si deja ai intrat in fibrilatii. Iar trivialitatile cu care ma gratulezi in comentariile anonime : "esti un frustrat, imbecil, bou, fraier si prost!!!! sau "Inca o dovada ca esti un imbecil si un frustrat!!! E timpul sa te intorci la oala.... robul tau!! " , te caracterizeaza cum nu se poate mai bine.

  Ma loaza galbena, asa sa vorbeste cu nevasta-ta sau cu copiii tai!!! Cheam-o pe nevasta-ta la oala, ca sigur a uita sa gateasca de cand este consiliera marionetei. Sau poate ca-i gateste lui si tu te oftici!! Ca va dati nevestele la inaintare pentru niste parale galbene si functii...

  Poate o sa-l rog pe MasterChef Adrian sa se milostiveasca si sa iti pregateasca o oala cu mancare, ca in ultimul timp esti galben rau la fata si plin de venin. Du-te ma si descarca-ti vezica, fierea si curata-ti matzele alea galbene de oftica...

  Sa-ti dea Dumnezeu mai multa minte si intelepciune !

  RăspundețiȘtergere
 3. Asta e un blog anti pnl? sau autorul are o obsesie cu anumite persoane. Nu cred ca asta e o opinie a Fagarasului. E mai degraba opinia ta. Iar comentariile si raspunsurile sunt pe masura continutului. Slabe. Fara suparare.

  RăspundețiȘtergere
 4. Salutare si tie, cititorule!

  Vad ca se poate comenta si civilizat, fara injurii... O sa iti raspund la fel de civilizat si punctual:

  1. Este mai degraba un blog anticoruptie, anti a tot ceea ce inseamna asuprirea cetateanului, daca vrei, anti-sistem ticalosit, a celor care detin monopolul asupra tuturor institutiilor si care provoaca nemultumirea cetatenilor, etc. Ati vrut totul pentru voi: primar, viceprimar si toti directorii de institutii sa fie penelisti. Acuma asumati-va raspunderea si esecul! Acesta este reversul monedei... Iti mai aduci aminte de schimbul de replici cu paritatea consilierilor si functia de viceprimar? Ei bine, poate acuma te-ai convins ca am avut din nou dreptate. Doar nu o sa scriu despre Barbuti, Simen, Judele( fie iertat) sau Ciocan, care nu mai au nimic de spus. Scriu despre cei care asupresc la ora actuala cetatenii cu diferite biruri ilegale, comit faradelegi si secatuiesc bugetul local, scriu despre clanul mafiot care stapaneste urbea. Clar? Sau trebuie sa ma tot repet pana intelegi si tu ca nu se mai poate minti in halul asta? Ca nu mai puteti manipula opinia publica si nu mai detineti monopolul asupra mass-mediei, dar s-au desteptat si cetatenii si consulta mai multe surse de informare, multumita internetului.

  2. Rolul pamfletului si in general critica este una constructiva si se doreste tragerea de maneca a celor care fac fapte ilegale, contra societatii civile si indreptarea greselilor facute, dorindu-se prin aceasta sa nu se mai repete faptele, indiferent de numele sau functia faptuitorului. Numele nu joaca nici macar un rol sau apartenenta la un anumit partid. Acuma, ca s-a nimerit ca in Fagaras sa fie despoti cei din PNL, asta este situatia. La nivel de tara, sunt huliti mai marii PSD. In trecut au fost cei de la PDL si PNTCD.

  Sa critic alte partide care n-au nimic de spus in Fagaras? Sa acuz PSD-ul, PDL-ul, PC-ul care n-au putere de decizie in CL? Poate doar sa-i acuz ca nu fac opozitie PNL-ului...asta da( desi am facut acest lucru) Or, sa acuz celelalte partidulete care nici macar nu au consilieri in administratie, pentru slaba prestatie si incompetenta celor din administratie? Doar asa ca sa ma aflu in treaba sau ca sa iti fac tie pe plac? L-ati mustruluit pe Barbuti cand era primar si l-ati tocat zi de zi pe canalele mass-media atunci cand erati in opozitie. Ai uitat? Esti om de presa, ce naiba!

  3. Acuma, ca nu iti convine tie realitatea si crezi ca este doar opinia mea personala, este treaba ta. Eu te-as sfatui sa trimiti pe cineva prin oras- dar nu imbracat in galben sau cu microfonul si aparatul de filmat la gat - si sa intrebe populatia ce parere are despre actuala administratie si PNL...O sa ramai surprins de rezultat. Oricum, am vazut ca traiti in alta lume. Voi, cei galbeni, vorbiti despre bunastare si un Fagaras prosper care exista doar in imaginatia voastra. Mai dati-va jos de prin masini si circulati pe strazi...

  Concluzie:
  Blogul este la dispozitia tuturor cetatenilor fagaraseni, indiferent de apartenenta politica, religie sau orientare sexuala. Daca ai ceva de spus, un subiect fierbinte, o taina, ai stiinta despre infaptuirea unor faradelegi, trimte un email si il voi publica. Daca tu crezi ca ai un subiect despre o persoana care merita sa fie laudata sau scoasa in evidenta cu ceva, daca exista o asemenea persoana integra in actuala clasa politica din Fagaras, chiar si din partidul tau, eu iti stau la dispozitie. Dar adu argumente solide, nu laude si promisiuni, ca astea le faceti de aproape 6 ani si nu se vede NIMIC. Absolut nimic. ZERO! Mi-ar placea sa pot scrie despre fapte bune, realizari, persoane oneste, dar lipsesc cu desavarsire....


  O zi buna!

  RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...