Lista bloguri/Schimb de link-uri

Opinia Fagaraseana

AVERTISMENT: Acest blog este un pamflet! Inainte de a naviga pe site va rugam sa cititi regulile expuse in DISCLAIMER.

sâmbătă, 12 aprilie 2014

Floriile sau Duminica Vlastarilor

Credinciosii ortodocsi si catolici sarbatoresc duminica, pe 13 aprilie, Intrarea Domnului in Ierusalim. Sarbatoarea "Floriilor, numita si “Duminica Vlastarilor”, deschide ciclul sarbatorilor pascale.

 Sarbatoarea de "Florii" este inchinata momentului intrarii triumfatoare a Mantuitorului Iisus Hristos in Ierusalim, unde a fost intampinat de oameni cu ramuri de finic, eveniment ce a avut loc cu o saptamana inainte de Paste. Intrarea in Ierusalim este singurul moment din viata pamanteasca a lui Iisus in care a acceptat sa fie aclamat ca imparat.

Sambata dinaintea "Floriilor" este dedicata comemorarii mortilor si mai este numita "Mosii de Florii". Se spune ca asa cum va fi vremea de Florii va fi si vremea de Paste.

Incepand din seara Duminicii de Florii, intram in saptamana Sfanta a Patimilor care va culmina cu Sfanta zi de Joi, cand a avut loc Cina cea de taina, si cu Vinerea Mare, cand a fost rastignit Iisus. Duminica Floriilor este si prilej de a-i sarbatori pe cei care poarta nume de flori.

Cele mai frumoase flori, cele mai sincere urari pentru o zi minunata si un an plin de realizari. Tuturor celor ce poarta numele Floriilor, LA MULTI ANI infloritori!


(Sara pe Deal)

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...