Lista bloguri/Schimb de link-uri

Opinia Fagaraseana

AVERTISMENT: Acest blog este un pamflet! Inainte de a naviga pe site va rugam sa cititi regulile expuse in DISCLAIMER.

joi, 6 martie 2014

Retrospectiva 2012

Fiindca suntem in an electoral, iar miza este uriasa pentru fiecare partid in parte, se pare ca de data aceasta chiar si alegerile pentru europarlamentare reprezinta o lupta crancena pentru fiecare votant in parte. Partidele mari au nevoie astringenta de un procentaj bun, in caz contrar o sa cada unele capete ale unor lideri, iar partidele mici abia isi scot si ele capul la lumina. Publicul care devine electorat in preajma alegerilor se afla astfel, la intersectia dintre interesele lui si interesele politice. In aceasta situatie, publicul trebuie sa-si vada interesul propriu, sa distinga intre populism si adevar.

Dar sa vedem ce si-au inchipuit partidele politice in anul de gratie 2012 :

1. PSD : Fiind partidul cel mai mare din tara, a facut alianta cu  PNL-ul pentru a prelua puterea si a darama PDL-ul si regimul lui Basescu. Si-au dorit postul de premier( pe care l-au si obtinut) dar isi faceau planuri si pentru preluarea Presedintiei, chiar dandu-le branci colegilor de alianta in caz de nevoie(cum s-a si intamplat). Au crezut ca pot acapara toata puterea si vor mari imunitatea parlamentara, ca vor da legea amnistiei si gratierii, ca vor opri anchetele DNA si ANI, ca vor regionaliza tara in feude dupa bunul plac.

2. PNL : Si-au inchipuit ca se fac frati de cruce cu dusmanul istoric (PSD) pana trec puntea, ca o sa-i dea jos pe PDL-isti ca sa acceada EI la PUTERE si CIOLAN. Si-au mai inchipuit ca liderul lor chiar o sa fie Presedinte. Ca vor avea acces la contracte cu statul si la locuri de munca in institutiile statului pentru clientela politica, ca vor opri anchetele DNA, ca vor limita drastic atributiile ANI. Ca vor primi halci intregi de teritoriu si putere discretionara prin regionalizare, ca vor contola deconcentratele din anumite zone, etc.

3. PC : Si-au inchipuit ca-l vor scapa pe Voiculescu de puscarie, ca toata tara o sa puna botul la antenele media ca arma mortala in lupta politica.

4. UNPR : Ca vor ramane in macelarie, indiferent de noul stapan. Os de ros sa fie, dar si cu ceva carnita frageda pentru generalul cu multe stele...

5. UDMR : Ca vor specula la maxim orice schimbare in speranta ca vor avea un loc la o masa bogata si cu cati mai multi invitati la : posturi ministeriale, secretari de stat, prefecti, subprefecti si alte posturi ministeriale sau in deconcentrate.

6. PDL : Au inteles ca vin vremuri grele si nu mai au loc la masa bogatilor. Ca isi cam pierd electoratul si raman fara functii publice, ca incep migrarile, etc.

7. Cetatenii obisnuiti : Au crezut ca odata infaptuit USL-ul, o sa duca o viata mai buna, cu locuri de munca promise( 1 milion), ca o sa aiba salarii si pensii mai mari, ca nimeni nu e mai presus de lege. Ca se vor construi autostrazi, drumuri si trotuare reparate, cu scoli si spitale moderne, etc.

Taina:
Iar eu am inteles de la inceput ca este doar o alta comedie politica. Ceva in genul ardeleanului care se uita la girafa si exclama: "Acest animal nu exista"! 

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...