Lista bloguri/Schimb de link-uri

Opinia Fagaraseana

AVERTISMENT: Acest blog este un pamflet! Inainte de a naviga pe site va rugam sa cititi regulile expuse in DISCLAIMER.

vineri, 28 martie 2014

Politicienii reprezinta "rasa superioara" infestata de coruptie si minciuna (pamflet)

Mai multi cercetatori celebri si sociologi experimentati din intreaga lume si-au unit fortele si au studiat "casta" politicienilor romani, unica pe Terra, o curiozitate sociologica care a dat nastere acestui studiu de caz. Biologii au descoperit ca in ADN-ul acestor "nobili parveniti" exista mutatii genetice si chiar dedublari de personalitate.

Ca in orice oranduire sociala, aceasta noua "casta a nobilimii" isi cauta radacinile uitate ale arborelui genealogic, pretinzand ca le curge sange albastru, galben sau rosu-violet, prin vene. Din moment ce si-au regasit strabunicii care detineau titlul de "Baronul de Trage Coasa" ori "Ducesa de Prasit Papusoiul", te miri ce "Contele Flamazi" ori "Principesa Coate Goale",etc. Iar noi, populimea, trebuie sa-i credem pe cuvant.

Iar toate acestea sunt completate de infuzia de sange proaspat cu diferite nuante din paleta multicolora a partidelor, cu fiecare act de coruptie si delapidare, ori cu hemoglobina care-i hraneste continuu: MINCIUNA.
Acuma, prin definitie, politicienii mint de ingheata apele si lebedele nasc pui vii pe lacul cetatii. Personal, n-am vazut politician care sa nu minta, promita marea cu sarea. Am vazut doar politruci cu vorbe goale fara acoperire, care nu isi onoreaza promisiunile facute in campanie. Exista niste baieti asa mai palizi la fata prin administratia locala care mint cu atata dezinvoltura, incat si-au facut un obicei sau chiar un mod de viata. Manevreaza cu atata maiestrie minciuna, o repeta de mii de ori pe postul local de televiziune, radio, incat populatia locala nici macar nu realizeaza diferenta dintre adevar si minciuna sau fictiune galbena. Uneori, mai au curajul si sa te infrunte sau chiar sa afirme ca nu este asa, ca minciuna lor este adevarul absolut, iar tu, cel care spui doar adevarul, esti doar rau intentionat. Daca nu reusesc sa te convinga sau sa iti cumpere cumva tacerea, te injura si ameninta..

Atata timp cat ne lasam mintiti si manipulati de acesti politruci cu aere de mari feudali, o sa ramanem la stadiul de mutime indobitocita care isi accepta soarta de "iobagi"( depinde cui si unde). Iar celor care cuteaza sa acceada in viata politica sau administrativa, ori celor care sunt impotriva acestei "nobilimi" ticalosite, li se taie craca, sunt trasi pe linie moarta sau chiar santajati. In schimb, daca te alaturi acestor parveniti si haitei lor flamande, nu te intreaba nimeni de sanatate, de capita de bani facuta prin hotie, de proprietati fara numar, sau pe cine "plimbi" cu masina institutiei unde lucrezi. 

Taina:
Stau si ma intreb cam ce educatie le transmite descendentilor acesti politruci. Cum le justifica averile furate? Mai grav este faptul ca aceasta boala a parvenitilor are sanse mari sa-i molipseasca si pe minori. Chiar daca acuma sunt mici si inca nu stiu de unde provin masinile, bijuteriile, cabanele, pamanturile si vilele luxoase, cand or sa creasca o sa isi puna anumite intrebari. Iar minciuna cu am facut o firma si am prosperat, nu o sa mai tina. Vlastarele inca necoapte ale feudalilor o sa-i intrebe candva: " Tata, terbuie si eu sa fur?. Ori si mai rau, anumiti copii ai acestor polirtuci o sa le reproseze parintilor ca n-au luat ei cantina sau serele care au apartinut Combinatului Chimic, ca n-au pus mana pe alte active si proprietati din patrimoniu. 

PS: Cam ce sfaturi o sa le dea copiilor, acum cand au inceput sa-i vaneze organele abilitate? Poate ceva de genul: Furati mai cu perdea ca altfel o sa ajungeti si voi niste robi ca ceilalti si se duce pe apa sambetei toata furaciunea pe care am agonisit-o, la fel si "aristrocratia" noastra. Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...