Lista bloguri/Schimb de link-uri

Opinia Fagaraseana

AVERTISMENT: Acest blog este un pamflet! Inainte de a naviga pe site va rugam sa cititi regulile expuse in DISCLAIMER.

luni, 31 martie 2014

Probabilitati fagarasene la euro-parlamentare

Nu stiu altii cum sunt, dar eu, cand ma gandesc la alegeri, gandul imi zboara automat la cantina sau piata de voturi. Adica, locul unde se vinde pielea ursului din padure. Din ce in ce mai neputinciosi si fara solutii sa convinga electoratul, cu atat mai putin, de onestitatea lor, partidele apeleaza la cumpararea voturilor pe o cinzeaca, o haleala cu ceva carnita( chiar daca-i post) si manele cat cuprinde.

Partidele care conteaza in Fagaras s-au compromis de mult, credibilitatea lor este zero, dar, prin manipularea mediatica pe care o transmit subliminal votantilor prin mass-media aservita, le dau oarecare sperante unora. Astfel ca, fagarasenilor cu drept de vot, li se mai arunca bucati de coliva si maruntis..

Iar eu, mujicul pamfletar, inclin sa cred ca doar doua partide mai au ceva de spus in municipiul nostru: eternul PNL, care domina Tara Fagarasului si au un electorat de cca 5000 de votanti, iar PSD-ul cu maxim 2000 de votanti, celelalte partide fiind ca si inexistente. Acuma, ramane sa vedem cati votanti o sa se si deranjeze in mai ca sa puna stampila pe niste candidati care nu-i reprezinta. La un simplu calcul, fieful galben din Tara Fagarasului ar avea nevoie sa atraga doar 1200 de votanti ca sa obtina un scor de 25%, iar socialistii trebuie sa scoata din casa cca 700 de votanti  ca sa reuseasca performanta celor 35%. Acestea sunt calcule pur teoretice. In mod paradoxal, Fgarasul a avut mereu alta conducere la carma fata de centru. Brasovul si mai ales Fagarasul este recunoscut ca fief al liberalilor, astfel incat si asteptarile centrului sunt mari la alegeri, care ar trebui sa depaseasca media nationala...

Sa vedem cati cetateni mai pun botul la vorbele goale ale celor care le-au inselat asteptarile.
Cat de mult conteaza nemultumirea fagarasenilor fata de conducerea liberala care a orchestrat si sustinut  ilegalitatea comisa de Ecoterm prin "taxa pe teava" ? Sa vedem si cat de mult conteaza nemultumirea pacientilor fata de actuala conducere manageriala liberala de la spital? La toate acestea se mai adauga nemultumitii de serviciile celor de la salubritate, apa si canal, dar si pietarii care au fost eliminati din piata..

Pana unde poate duce nesimtirea celor care au jurat sa apere drepturile cetateanului si sa lucreze in favoarea lor? Cat de cinici pot sa devina cei care au promis fagarasenilor prosperitate, dar i-au tepuit pana la sange? Singura preocupare a acestor avizi de bani si putere, a fost sa vanda gogosi galbene cetatenilor. Dar faptele, bilantul administrarii municipiului dupa aproape 6 ani, arata o situatie deplorabila si ingrijoratoare, dupa umila mea parere. E cam greu sa promiti ca vei face si drege, sa secatuiesti bugetul local, dar sa nu contribui cu nimic - ca doar nu o sa scoateti voi sau baronul galben , gologanii din propriul buzunar - iar ceea ce da cu minus, sa aduceti din condei, pe plus.

Taina:
La fel ca toti cei care s-au perindat prin administratie cersind votul fagarasenilor, dar urmandu-si doar propriul interes, n-au venit nici acestia din urma cu solutii si proiecte care sa se si materializeze...


Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...