Lista bloguri/Schimb de link-uri

Opinia Fagaraseana

AVERTISMENT: Acest blog este un pamflet! Inainte de a naviga pe site va rugam sa cititi regulile expuse in DISCLAIMER.

marți, 4 martie 2014

Baluri de caritate sau ipocrizie ?

Titu Maiorescu le-a denumit forme fara fond. Sunt total de acord cu aceasta formulare. De fapt, o ipocrizie a celor imbuibati, spalari de bani, poze de grup cu tot felul de indivizi impopotonati ca niste pauni, vrajeala media. In afara faptului ca existra si partea artistica, culturala, care reprezinta punctul forte al balurilor, partea caritabila pentru care au fost organizate, lasa de dorit. Este daca vreti, doar asa ca o anexa sau o tombola pentru credulii de acasa.

Mediatizate si cu costuri de organizare care depasesc cu mult suma care se strange pentru scopul caritabil initial, nu isi au justificare reala. O campanie mascata, ca sa se faca vizibili, astfel ca isi leaga numele de cite o asemenea petrecere, fara sa-i intereseze fondul problemei. Daca s-ar dori cu adevarat sa fie ajutati oamenii cu probleme, nu s-ar face atat tam-tam si mediatizare. Nu era mai bine daca toate aceste sume cheltuite se duceau direct catre cauza? Iar balul si alte asemenea fandoseli se faceau de distractie. Mda, dar atunci nu se mai sensibiliza votantul. Nu mai ieseau in evidenta toate toapele si toti pulitrucii si asa-zisii oameni de afaceri. De paraca ar si avea Fagarasul politicieni adevarati sau oameni de afaceri. Sunt doar niste marionete si ceva buticari, cativa crasmari si o multime de vazatori en-detail care isi spun patroni.

Taina:
In particular, aceste baluri au scopuri precise: interese de grup, de evidentiere prin mijloacele de presa subordonate "puliticului", restul este doar can-can si vrajeala. S-au infiintat agentii, ONG-uri, o puzderie de asociatii, care toaca bani fara nici o eficienta si fara sa-i deranjeze nimeni. Nu mai bine donau toti acesti imbuibati cate o suma din care se cumparau calculatoare, rechizite, ori obiecte de uz casnic pe care le inmanau celor pentru care cica s-a organizat acest bal? Ha ha ha, dar se mai vedeau pe sticla toti acesti asa-zisi filantropi? Isi mai faceau reclama mascata? Dar, na, poate ca nu inteleg eu prea bine cum sta treaba cu socializarea, implicarea "puliticienilor" si a marilor "oameni de afaceri" fagaraseni, caritatea si nevoia astringenta inaintea alegerilor de a deveni filantrop.  

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...