Lista bloguri/Schimb de link-uri

Opinia Fagaraseana

AVERTISMENT: Acest blog este un pamflet! Inainte de a naviga pe site va rugam sa cititi regulile expuse in DISCLAIMER.

vineri, 7 martie 2014

Apa la galeata pentru fagaraseni.

Un serviciu de utilitate publica are o conditie clara : trebuie furnizat in permanenta

Apa potabila se opreste, problemele insa raman. Aceasta solutie extrema aplicata de furnizorul de apa, SC APA CANAL SA SIBIU -Sucursala Fagaras, cu scopul vadit de a recupera unele datorii, este inumana. Mai rau ca la tara, ca acolo scoti apa cu galeata din fantana sau direct din rau fara sa stai la coada. La Fagaras, stai la coada cu galeata in mana sa beneficiezi de apa potabila. Introduceti si cartela de rationalizare?

Pur teoretic, orice serviciu trebuie platit de cei care beneficiaza de el. Dar tot teorectic, exista si regula inscrisa pe reversul monedei: nimanui nu i se poate sista un serviciu pe care l-a platit. Problema care se naste este urmatoarea: cum impaci cele doua reguli , cand serviciul este furnizat tuturor la gramada, fara posibilitatea de departajare a celor buni-platnici de rau-platnici? Iar problema bun-platnici contra rau-platnici este veche si dainuie de dupa caderea comunismului. Timp in care nu s-a facut absolut nimic! Asa cum nu s-a facut nici in cazul alimentarii cu energie termica, un serviciu groaznic de prost, asigurat tot de municipalitate si onor primarul liberal impreuna cu camarila lor galbena. Mai alegeti si la viitoarele alegeri gruparea liberala si veti ajunge robi moderni si supusi ai acestor trepadusi!!! Nu v-ati saturat de platit biruri liberale? Ei, atunci stati la coada la primit apa potabila.

Din pacate, fagarasenii nu au posibilitatea sa schimbe furnizorul, ca la operatorul de internet sau telefonie mobila, sa se poata muta de la o companie la alta, imediat cum simte ca serviciul prestat este prost ori prea scump. Deoarece compania sus numita detine monopolul asupra unui produs vital, un serviciu asigurat la preturile care-i convin si la care oamenii nu au alternativa. Cand se va proceda la bransarea individuala a fiecarui apartament, atunci se va putea opri apa la fiecare apartament care nu plateste.

Taina:
Sistarea apei potabile NU este o masura normala si decenta in zilele noastra. In afara faptului ca-i nedreptatesti pe buni-platnici, mai exista si aspectul igienico-sanitar. Sa stai cu dejectiile si mirosul pestilential in casa, doar pentru ca asa intelege furnizorul de apa si autoritatea locala sa solutioneze problema, este o ofensa inpardonabila la drepturile cetateanului. Asta inseamna fuga de raspundere si incompetenta din partea lor.

Sa arunci problema in spatele celor fara datorii, pe care-i discriminezi, dar si sa speri ca astfel ii vei obliga pe cei cu restante sa plateasca, inseamna ca doar te speli pe maini de problema. Sa sistezi furnizarea apei potabile la gramada, o poate face oricine, chiar si paznicul de noapte sau femeia de serviciu. Pentru asta nu trebuie sa ai un director la acea companie sau un primar incompetent, carora nu le pasa de cetateni.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...