Lista bloguri/Schimb de link-uri

Opinia Fagaraseana

AVERTISMENT: Acest blog este un pamflet! Inainte de a naviga pe site va rugam sa cititi regulile expuse in DISCLAIMER.

vineri, 14 februarie 2014

Valentine's Day : „Nu există să existe/cetăţeni cu feţe triste”

Indiferent ce-as gandi si ce-as scrie eu azi, cititorii tot la Valentine's Day se gandesc. Inimioare, flori si pupaturi, juraminte de credinta si alte urari dulci. Toate bune si frumoase, numai ca cei trecuti de prima tinerete, cei fara un loc de munca si cu posibilitati materiale precare se uita cam adanc in portofel si injura strasnic. Dar nu-i bai, ca exista si floraresele de ocazie, cele care stau la colt de strada, iar pentru ceva marutis iti livreaza un buchetel de flori. Si uite asa, te-ai "scos" in fata consoartei. Daca o mai astepti si cu un pahar de vin, din sticla ascunsa in camara, pui masa si aprinzi o lumanare, poti spune ca ai impresionat-o.

Cum pot eu, ca simplu platitor de taxe si impozite, sa inteleg acum ca trebuie sa strang din nou cureaua, sa renunt la micile bucurii ale vietii, cand asta am facut mereu de la caderea comunismului.? Cum sa trec cu usurinta peste toate aceste nedreptati , cand stiu ca cei mai multi concitadini sufera de lipsuri, foamete, in vreme ce imbuibatii isi afiseaza opulenta? Cum sa nu fiu revoltat, cand ma gandesc ca suntem siliti sa platim taxe tot mai mari si mai multe, dar bani de o simpla floare sau o prajitura, nu ne mai raman? Nedreptatea doare cel mai tare.

Iata ca fac ce fac si tot la politica si politicieni ajung.Pentru mine e simplu. Am fost condusi pana acum numai de hoti si incapabili, indiferent de culoarea politica pe care au avut-o sau o au in prezent. Toti, dar absolut toti au administrat doar in interesul lor personal. Si pot sa va dau nenumarate exemple, atat la nivel national, cat si local. Ca sa nu mai amintesc faptul ca s-a pus si de o unire-n cuget si simtiri intre parteneri din partide care se urasc de moarte.

Daca in 2004 si in 2008, PC a ajuns in Parlament datorita PSD, de data aceasta PNL este cel care i-a bagat direct la Putere. Iar acum, culmea, cica nu pot sta la aceeasi masa si pe acelasi picior de egalitate, sa aiba cate un vicepremier fiecare. Minuscul este si UNPR-ul, dar n-au mai vociferat. Liberalii se vor mai speciali. Desi nu sunt de talia PSD-ului, au cerut un numar egal de posturi. La nivel local, n-a mai functionat paritatea, aici au vrut totul pentru ei. M-am si contrat cu "gurul" (sau poate era cu C in fata ) vorbitor al liberalilor pe aceasta tema. Incerca sa ma convinga ca galbenul este roz. Ma rog, sa trecem peste. Toate acestea, in contextul in care PNL se incalzeste pentru o lunga perioada de "o_pozite". Opozite la USD, "monstrul" politic la a carui nastere a contribuit chiar Crin Antonescu.

Va mai aduceti aminte de "salariile nesimtite" ? Sa va dau si cateva exemple de lefuri, pe care le primesc baietii astia liberali  si pe care le castiga la ASF. De pilda, seful acestei institutii, Dan Radu Ruşanu, liberal fara prejudecati, castiga suma de 18 500 de EURO. Da, ati citit bine! Iar adjunctul sau, Daniel Daianu, are 9 300 de EURO lunar. Am uitat sa va spun ca toti functionarii au salarii care incep de la 3000 de EURO. L-as mai aminti aici si pe Tartacuta, cel care a fost pe la PDL, el are ceva peste 10 000 de EURO. Sa nu uitam de scandalul cu sotia ministrului liberal Chitoiu, care are un salariu de doar 6000 de EURO. Dar si  fiul Mariei Campeanu, minstrul Muncii, Remus Campeanu, are un loc caldut si un salariu mai mititel, doar 3000 de EURO. Este mai la inceput de cariere, saracutul.

Taina:
Nu exista sa existe/ cetateni cu fete triste/ toata lumea este grasa, vesela, politicoasa....

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...