Lista bloguri/Schimb de link-uri

Opinia Fagaraseana

AVERTISMENT: Acest blog este un pamflet! Inainte de a naviga pe site va rugam sa cititi regulile expuse in DISCLAIMER.

marți, 4 februarie 2014

Targetul europarlamentarelor

Desi mai este mult pana departe, adica pana pe 25 mai, atunci cand toata suflarea din paleta culorilor politice se face luntre si punte ca sa obtina un scor bun, se pare ca anumiti factori decizionali ai principalilor actori au impus anumite targeturi de indeplinit. Aflam pe surse, ca au fost avertizati asa mai voalat anumiti actori ca au de indeplinit un target obligatoriu( ordin de la centru) , in caz contrar se vor aplica sanctiuni pana la retragerea sprijinului politic.

Iata cum argumentez situatia partidelor din Fagaras. Dupa cum bine se stie, la nivel national PNL sta undeva sub 20% in preferinta alegatorilor, dar la nivel de Fagaras  acestia au fost mai mereu castigatori si se afla la carma administratiei locale cu un procent de cca 60% din preferintele alegatorilor, ceea ce conduce la ideea ca sunt asteptari mari pentru formatiunea liberala locala. Mda, dar alegatorii sunt nemultumiti de liberali si modul cum administreaza orasul, de nenumaratele taxe si biruri impuse, iar asta o sa-i coste...

Daca analizam situatia PSD-ului, nici acestia nu au viata usoara, deoarece formatiunea este in coma si divizata in doua, etc. Se pare ca aici situatia este inversa, daca la nivel national stau bine in sondaje ( peste 40%), pe plan local nu s-a atins decat un procent de usor peste 20% iar tendinta este in scadere, datorita frustrarilor membilor loiali ai partidului. Misiune imposibila de indeplinit targetul daca nu se opereaza schimbari.

Cea mai dificila misiune o au cei din PDL, care au de infruntat mai multi combatanti. Pe de-o parte partidele din alianta, iar pe de alta parte, aripa PMP. Pe plan local, nu mai prea au sustinere...

In ceea ce priveste celelalte formatiuni politice din opozitia autohtona inexistenta, ma refer la PNTCD, PP-DD, PRM si altii, habar nu am daca au si ei un target, dar parerea mea umila este ca nu prea au ce sa ofere si cine sa-i voteze. Le v-a fi greu, chiar foarte greu sa obtina un scor onorabil, tinand cont de rezultatul pe care l-au obtinut la locale. Este greu sa infrunti logistica si banii partidelor aflate la guvernare sau in  administratia locala. Totusi, exista sansa ca cei satui de actualii politruci si dezamagitii, sa le acorde o sansa. Vom vedea.

Taina:
Beleaua o sa cada pe primarii din Tara Fagarasului dar si pe cativa actori din fruntea unor partide cu pretentii. Ramasi fara bani, arvuniti in trocuri politice, impinsi de la spate de cei pe care i-au nedreptatit si mintit atatia ani dar si de "sponsorii" pe care i-au propulsat in functii, acestia au misiunea ingrata de a scoate un scor favorabil. 

Eheheee, acum sa va vad pe unde scoateti camasa neicusorilor? Ca multi ati ajuns in functii, ba i-ati mai procopsit cu anumite posturi contra cost si pe anumiti indivizi, dar voturi reale si sustinatori = CANCI! Au alergat altii pentru voi si au strans voturi, dar se pare ca nu mai sunt dispusi sa o faca pe degeaba, iar voi sa luati meritele si posturile. 

Dar cum sa imparti? Pe cine te mai poti baza? Multi nemultumiti in randul celor carora acum li se cere sa aduca voturi... Cum sa impaci si capra si varza, dar sa nu moara nici iedul vecinului? Greu, foarte greu. Alte promisiuni si minciuni, alti bani, alte trocuri, alte aranjamente...

PS : Da' nu-i bai! Ca nimeni nu s-a nascut pe aceste posturi, iar daca nu indeplinesc targtul, poate-i mai misca baronii si astfel se mai infuzeaza sange proaspat in anumite formatiuni aflate deja in moarte clinica. 

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...