Lista bloguri/Schimb de link-uri

Opinia Fagaraseana

AVERTISMENT: Acest blog este un pamflet! Inainte de a naviga pe site va rugam sa cititi regulile expuse in DISCLAIMER.

miercuri, 26 februarie 2014

Sistemul ne-a blagoslovit cu stresul zilnic

Ce n-au reusit invadatorii in doua mii de ani, comunistii in patruzeci si ceva de ani, au reusit politrucii post-decembisti in ultimii 24 de ani, adica, sa ne distruga spiritul de solidaritate, ne-au anihilat vointa, verticalitatea si increderea.

In prezent, oamenii sufera de boala stresului, care are mai multe tangente cu viata politica decat ne-am imagina aparent. De ce suntem stresaţi acum, dar nu am fost stresati in vremea comunismului, cand eram privati de libertatea de miscare, dreptul liber la expresie si ce gandim, aveam mancarea rationalizata? Explicatia este simpla : acum ne lipsesc locurile de munca, siguranta zilei de maine, nu mai beneficiem de asistenta medicala gratuita, scola nu mai este de mult nici ea gratuita( doar teoretic), plus migratia populatiei, despartirile inevitabile, intarcarea fortata si prematura a copiilor care sunt lasati in grija bunicilor, viata tot mai scumpa, taxe tot mai multe, biruri, intr-un cuvant STRES.

Oare cine este de vina pentru toate acestea? Cine ne-a impins in pragul disperarii? Vedeti ca exista o stransa legatura intre stres si viata politica.? Dar vina nu o poarta numai politrucii. Noi, ca natie, ne-am obisnuit sa rabdam si sa ne acceptam soarta.Nu-i asa ca, pe nestiute, ne-am resemnat? Noi avem doar dreptul sa stam cuminti la coada la ghisee ca sa ne platim facturile si taxele marite. Si atunci cand suntem nedreptatiti, nu mai avem puterea de a ne infuria si a risposta cum se cuvine. Bolborosim doar in barba si injuram cu glas scazut, de frica sa nu ne auda asupritorul.

Asistam cu sau fara voie la circul mediatic care se transmite zilnic pe micile ecrane, ramanem neputicinciosi si mai tragem cate o sudalma cand vedem cu sparlamentarii voteaza marirea salariului primarilor si viceprimarilor, cum hotii sunt scapati de bratul lung al legii, dar ne vedem de treaba nostra, pe zicala: nu putem noi schimba lumea. Suntem constienti ca baietii destepti sifoneaza banii de la Consiliul Judetean ori de la Primarie direct in buzunarul lor prin firmele lacheilor sau marionetelor de paie, cei care dau contracte unor firme capuse, dar nu luam act si nici nu spunem stop hotiei.

Taina:
Cand sunt prinsi cu mata-n sac, zic ca judecatorii, ca ANI, ca DNA nu-s bune si fac tot ce le trece prin cap sa distruga orice urma de justitie. Pai, nu ne-om satura si noi sa stam asa, ca fraierii si sa-i lasam sa isi faca de cap in continuare? Si toate astea pe banii nostri, pe stresul nostru..

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...