Lista bloguri/Schimb de link-uri

Opinia Fagaraseana

AVERTISMENT: Acest blog este un pamflet! Inainte de a naviga pe site va rugam sa cititi regulile expuse in DISCLAIMER.

joi, 20 februarie 2014

Poti ajunge la inchisoare daca folosesti masina de serviciu in interes personal. Aviz amatorilor!

Conform Noului Cod Penal, care a intrat in vigoare de la 1 februarie, s-au clarificat unele infractiunile economice, care vizeaza faptele comise de reprezentantii unor firme sau impotriva unor societati. Astfel, noua legislatie reglementeaza cateva situatii des intalnite in prac­tica si pentru care nu existau nici un fel de prevederi. Cu alte cuvinte, daca folosesti un bun incredintat in alte scopuri decat cel pentru care l-ai primit, poti fi trimis la inchisoare.

Societatile comerciale ii pot da in judecata chiar si pe angajatii care folosesc masina de serviciu cu un alt scop in afara orelor de program, de exemplu in interes propriu. O practica des intalnita mai ales in randul edililor, cei care folosesc masina de serviciu aproape numai in interes personal. Dupa cum bine se stie, edilul sef al Fagarasului uziteaza de masina din dotare ca sa isi trasporte copiii la gardinita/scoala sau sta parcata in Hurez la poarta socrilor. Aviz edilului sef ! Nu numai administratia locala poate sa monitorizeze populatia Fagarasului prin camerele de supraveghere instalate, ci si opinia publica va monitorizeaza activitatea si ilegalitatile!

Deturnarea licitatiilor publice, cinci ani de inchisoare !
„Îndepărtarea, prin constrângere sau corupere, a unui participant de la o licitaţie publică ori înţelegerea între participanţi pentru a denatura preţul de adjudecare se pedepseşte cu închisoarea de la unu la cinci ani”. O alta lege care le limiteaza  accesul la sacul cu bani. Practic, daca esti prins ca faci intelegeri cu anumiti participanti de o anumita culoare( galbena) sau favorizezi anumite firme de casa sa castige licitatiile publice, poti ajunge la inchisoare. noutatea consta in faptul ca si tentativa infractionala de a truca licitatia, este pedepsita conform noilor reglementari.


(Sara pe Deal)

Un comentariu :

  1. AR TREBUI SA SE IA MASURI SI IMPOTRIVA POLITIEI LOCALE SAU A CELOR CARE PERMIT CA MASINA DE TIP DAEWOO CIELO SA FIE FOLOSITA DE O DOMNISOARA BLONDA CA SA SE PLIMBE PRIN ORAS SAU DE CATRE ALTA DOMNISOARA CA SA LIVREZE PIZZA LA GRADINITA DE COPII.

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...