Lista bloguri/Schimb de link-uri

Opinia Fagaraseana

AVERTISMENT: Acest blog este un pamflet! Inainte de a naviga pe site va rugam sa cititi regulile expuse in DISCLAIMER.

joi, 27 februarie 2014

Marea schisma politica nu rezolva problemele fagarasenilor

S-a produs si marea despartire mult trambitata de catre mass-media din toata tara. S-a rupt alianta USL! Asa, si ? Cu ce ne incalzeste pe noi? Atata timp cat la nivel judetean se mentine aceasta idila, inseamna ca liberalii isi doresc mentinerea posturilor si privilegilor. Ca doar n-o sa renunte la anumite "proiecte comune", nu o sa lase BAAL-ZEBUB sau BEELZEBOUL cel galben ( nota la subsul) din fruntea judetului si sluga sa preaplecata marioneta din Fagaras, sa le scape banetul printre degete. Dar cum sunt liberali doar cu numele, nu ne mai mira nimic. Un adevarat liberal este un exponent al capitalului privat, un personaj independent financiar, care nu traieste din functia obtinuta politic.

Liberalul autentic, pur-sange, poate sa plece de pe azi pe maine din functia politica, fara sa-l afecteze cu nimic parasirea ciolanului. Dar oare chiar asa stau lucrurile? Oare cati liberali autentici avem in judet si mai ales in Tara Fagarasului? Cam gol raftul cu liberali. Avem cativa traseisti care au delapidat si distrus industria, iar apoi si-au cumparat locuri in diferite institutii ale statului, iar in rest, numai asistati de lux la bugetul local : copii bagati la inaintare de parinti, sotii si amante instalate prin toate cotloanele si birourile, tragatori de tunuri, chiar si un valutist care si-a cumparat un loc de consilier, toti cei care au contribuit la pusculita galbena a partidului.

Pai, acestia sunt legati cu lanturi de scaune si incaseaza cu amandoua mainile lefurile de la stat, asa ca raman liberali doar cu numele. Pana si radio-televiziunea galbena este dependenta de bugetul public fara de care ar sucomba. Presedintele CJ, Ariostotel Cancescu, infuzeaza bani acestui post galben, facand concurenta neloiala celorlalte posturi. Halal liberali! Rusine sa va fie! Mda, dar alegerile se castiga cu malai si malaiul se obtine cel mai usor cand ai o functie la stat. Unde mai pui ca mai rezolvi pe cate unul cu ceva si uite asa cu o aprobare, o adeverinta, un comision, o lucrare platita regeste, un festival, toate aducatoare de venit, de galbiori zornaitori.

Oricum, oamenii care nu stau cu mana-ntinsa la stat stiu ca de ei depinde propriul nivel de trai, propria supravietuire. Ce te faci insa cand tu, ca individ responsabil, te achiti constiincios de toate darile, de toate datoriile si indatoririle pe care le ai fata de stat, fata de primarie, fata de societatile care-ti furnizeaza utilitatile, dar te trezesti fara apa, cu preturile umflate, cu taxa pe teava si taxa pe apa meteorica? Iar ei, liberalii, ne ignora, nu tin cont de noi, dar ne promit de aproape 6 ani de zile ca o sa ne mearga bine. Acum au inceput sa puna aceeasi placa cu ocolitoarea Fagarasului, semn ca se apropie alegerile. Nu mai bine ati pleca voi frumusel din functii si ne-ati lasa in pace?

Nota: termenul gr. beelzeboul, beezeboul (Beel-zebub în TR şi VA) este prinţul demonilor (Matei 12:24, 27; Marcu 3:22; Luca 11:15,18 ş.urm.) identificat cu Satan (Matei 12:26; Marcu 3:23, 25; Luca 11:18). În vorbirea semitică din vremea aceea se poate să fi însemnat „stăpânul casei” , iar în ebr. ba’al zebub („domnul muştelor”), probabil o modificare batjocoritoare a numelui ba‘al zebul („Prinţul *Baal”), apare ca numele zeului Ecranului, pe care a încercat să-l consulte Ahazia, împăratul lui Israel, cu prilejul ultimei sale îmbolnăvirii (2 Împăraţi 1:1-6, 16).

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...