Lista bloguri/Schimb de link-uri

Opinia Fagaraseana

AVERTISMENT: Acest blog este un pamflet! Inainte de a naviga pe site va rugam sa cititi regulile expuse in DISCLAIMER.

vineri, 28 februarie 2014

Lolek si Bolek din Fagaras o au mica, dar li se ridica

Lolek si Bolek din fruntea administratiei din Fagaras au motive de bucurie. Desi sustin ca o au mica si ca nu mai fac fata, ca nu le ajunge si trag de ea, ca o intind la maximum, iata ca statul si guvernul au decis sa le sara in ajutor si sa le-o mareasca.


E cam galbena situatia, daca acum in plina tinerete si atat de devreme beneficiaza de marire, s-ar grabi unii sa comenteze pe marginea maririi anuntate. Si pe buna dreptate, daca nici acum cand esti tanar si in putere nu iti poti satisface dorintele, nu esti capabil sa te multumesti cu ceea ce ai, inseamna ca degeaba mai traiesti pe acest pamant. Cum de reusesc ceilalti concitadini sa isi satisfaca familia, desi o au infinit mai mica decat acesti rasfatati ai sortii? 

In sfarsit, nici nu mai stiu daca trebuie sa ne bucuram pentru ei ca li se mareste cu 7% salariul - caci despre el este vorba - conform grilei( atat primesc primarii de municipii) , sau sa ne intristam? De bucurat, nu prea am avea de ce. Ca si asa nu fac nimic pentru noi. Poate doar faptul ca la urmatoarele alegeri o sa le scoatem ochii ca ei au beneficiat de marire de salariu, iar realizarile nu se vad nici macar cu lupa. Acuma, ce-i drept ca nu ei au cerut marirea asta de salariu, nu ei au hotarat, dar nici sa refuze sau sa spuna ca acei 280 de lei pe care o sa-i primeasca in plus la salariu o sa-i doneze celor nevoiasi ori copiilor institutionalizati, nu i-am auzit sa spuna. 

Nici macar n-au  afirmat ca nu li se pare justificat sa primeasca o marire de salariu. Macar asa, de forma sau solidaritate cu ceilalti oameni ai muncii. Intrebarea fireasca este : ce au facut sa merite si banii pe care-i primeau si pana acuma ? Bine, dupa cum am mai spus, eu nu cred ca un liberal veritabil traieste doar din salariul de la stat. Nuuu, ei mai au si diferite combinatii cu diferiti oameni preaplecati, cu diferite firme agreate de conducerea galbena si alte comisioane, festivaluri si spalari de bani. 

Taina: 
Ei bine, datorita celor pe care vi le-am relatat, eu nu cred ca ar merita aceasta marire cei doi tineri imberbi, Lolek si Bolek, ci mai degraba le-as taia-o de tot. As vrea sa-i vad cum se descurca fara acest suport, asa cum sunt mii de fagaraseni in situatia de fata. Oare cum s-ar descurca acesti liberali in mediul privat, fara sa mai fie abonati la sacul fara fund al bugetului local ? In mod normal, teoretic toti liberalii  ar trebui sa fie indepedenti financiar, dar practic, nu avem nici macar un specimen care sa nu fie abonat la pusculita statului. Incepand de la cotcodacii de serviciu si trambitele galbene, pana la primar, vice, deputatul venetic aciuat la Fagaras, senatorul postas, dar si ceilalti, toti au abonament la masa banului public.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...