Lista bloguri/Schimb de link-uri

Opinia Fagaraseana

AVERTISMENT: Acest blog este un pamflet! Inainte de a naviga pe site va rugam sa cititi regulile expuse in DISCLAIMER.

marți, 18 februarie 2014

Lipsa unei societati civile fagarasene

Cum o sucesti si rasucesti, tot la politica si coruptie ajungi. Politrucii sunt cei care hotarasc in locul nostru, fac legile cum s-ar zice, le lasa cu hibe si portite de scapare la nevoie. In ultima perioada tot mai multi fagaraseni indraznesc sa ceara alesilor si Primariei sa le rezolve problemele cu care se confrunta si care tin de hotararile luate pe genunchi de catre consilieri. Un exemplu bun este Liga Fagaraseana pentru Apararea Drepturilor Omului, constituita ca raspuns la nedreptatile si abuzurile impuse de Ecoterm, unitate administrata de catre Primaria Fagaras. M'da, dar cu o singura floare nu se face primavara. Din pacate nu toti locuitorii Fagarasului sunt buni cunoscatori ai legilor, juristi sau avocati. Asta nu inseamna insa ca nu au dreptul la respect si siguranta din partea administratiei, la o viata linistita si fara sa fie dijmuiti aiurea.

Acuma, daca tot imi dau eu cu parerea, noi, cetatenii care i-am votat, n-avem dreptul legal sa le cerem socoteala alesilor? Asadar, noi i-am angajat, iar ei sunt OBLIGATI sa execute cerintele si doleantele noastre. In concluzie, atunci cand o situatie nu mai corespunde necesitatilor si nevoilor populatiei, avem alesi locali care au jurat sa apere interesele noastre ale cetatenilor. Acuma, este de la sine inteles ca ei apara interesele partidului si ale primarului, a propriului buzunar. Tocmai de aceea si fac doar ceea ce vor, mizand si profitand de faptul ca noi fagarasenii nu suntem organizati ca societate civila. O societate civila puternica si unita ar protesta impotriva hotararilor care nu corespund nevoilor noastre.

Daca nu ne unim si ne dam doar cu parerea pe retelele de socializare, riscam sa devenim sclavii politrucilor. Stiu, este greu sa treci peste orgolii, anumite afinitati fata de anumite personaje sau partide, dar daca stam cu mainile in san si nu facem nimic, riscam sa redevenim iobagi. ( depinde cui si unde ) Sunt, intr-adevar si personaje cu solide cunostinte juridice, organizatorice, lideri de opinie, oameni cu experienta mai mare decat a noastra a majoritatii. Ei, tocmai in jurul acestora ar trebui sa ne construim un nucleu al societatii civile fagarasene, care sa combata abuzurile alesilor si sa ne rezolve problemele cu care ne confruntam.

Daca ne-am constitui intr-o Conventie Civica sau Oficiu Cetatenesc, prin care sa combatem, promovam si transmite catre Primarie sau oricare alta institutie toate problemele cu care ne confruntam, i-am obliga pe edili si primar sa tina cont de dorintele noastre, am tine sub supraveghere cum sunt rezolvate problemele si doleantele.

O sa spuneti ca avem legi, politisti, jandarmi si politisti comunitari, primar si CL, Primarie si Judecatorie, Protectia Consumatorului , Avocatul Poporului si alte institutii care vegheaza asupra respectarii legilor. Hmm, oare? Eu nu sunt convins ca toate legile si hotararile luate de alesi sunt bune sau corecte. In plus, nu avem un angajament luat sau un contract semnat cu edilii, in care sa fie stipulat ca nu vom fi mintiti si trasi pe sfoara. Nu avem garantia ca legile vor fi respectate in totalitate si de catre toti ( vezi cazul taxei pe teava care este impusa doar la noi) in absolut toate situatiile, fara interpretari.

Taina:
Propun o societate civila consolidata, care sa stabileasca directiile administratiei locale, indiferent de coloratura politica. Si bine ar fi, ca aceasta societate civila sa inceapa sa se contureze, ca altfel, vom experimenta tranzitia la nesfarsit.

In caz contrar, posibilitatea ca politrucii sa ne dijmuiasca si asupreasca dupa bunul lor plac ramane la cote alarmante. Este posibil ca in curand sa imparta premarele asta leberal si Fagarasul in feude mai mici, gen T. Vladimirescu, 13 Decembrie, Galati, Combinat, sa-l numeasca pe viceprimar in functia de prim-viceprimar, iar zonele amintite sa fie pastorite de alti 5 sau 6 viceprimari, care o sa aiba si ei secretara, sef birou, sefi de servicii, masina si toate utilitatile pentru birouri, cu sediu marit al intregului aparat administrativ mutat fortat in fosta cazarma militara. Ca deh, trebuie sa manance si gura lor o coaja de paine. 

Asta ca sa contrasteze cu multimea fara loc de munca si mereu scormonitoare prin buzunarele goale, unde numai puful si scamele se mai aduna. 

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...