Lista bloguri/Schimb de link-uri

Opinia Fagaraseana

AVERTISMENT: Acest blog este un pamflet! Inainte de a naviga pe site va rugam sa cititi regulile expuse in DISCLAIMER.

luni, 10 februarie 2014

Imparatul galben din Tara Fagarasului: Vivat imperator in aeternum! ( pamflet)

Vivat imperator in aeternum!

Sarut' dreapta si inelul augustei fete galbene, prea NEinteleptule si NEdreptule imparat al intregului judet, mai mare stapanitor peste Tara Fagarasului, dar si peste noi astia mici si amarasteni, care nu ne supunem. Dupa umila mea parere de razvratit si cronicar modest - sau poate doar "bufon" la curtea cetatii -,  ma simt dator sa precizez ca au fost imparati si mai puternici decat ilustrisima dumneavoastra persoana, dar au sfarsit groaznic. Pentru edificare se pot citi hrisoavele domnesti.

Preacucernice cuceritor galben al tinuturilor fagarasene, onorat Consiliu Galben, sa stam bine, sa stam cu frica, sa luam aminte - cu cata maiestrie si inselatorie folositi institutiile statului conduse de supusii din partid, cei care ocopa toate posturile cheie. Astfel va asigurati (inca) imperiul de domnie, prin nemijlocitele controale pe care le trimiteti celor rasvratiti si de alta culoare decat cea galbena, de parca toti ar fi angajati ai cetatii. Cu cat aplomb si lipsa de eleganta  trimiteti depese si avertizari cronicarilor si scribilor din cetate ca sa inceteze a redacta hrisoave, cu cata dibacie trimiteti INCHIZITIA si calaii galbeni sa-i mazileasca pe nesupusi.

Pana si scribii judeteni au relatat despre nenumaratele faradelegi si slugoii pe care i-ati propulsat in functii, prin cumpararea lor cu galbeni patati si murdari. Pe langa inegalabilul slugoi sau trambita galbena din cetate, fost purtator de depese( postas) ajuns actualmente in marele DIVAN al Romaniei - unde vizir este maritul SOMNORILA -  ati mai promovat si alte loaze. DNA l-a retinut pe consilierul judetean Matei Gavril, sef al PNL Sacele. Pe distinsa doamna Ungureanu, sotia consilierului judetean Vasile  Ungureanu, a trimis-o DNA-ul in judecata pentru abuz in serviciu. Sa nu-l uitam pe consilierul judetean Adrian Maxim, alt  trimis in judecata de DNA. Asadar un intreg Consiliul de Coroana Regal, valeti trimisi in judecata. Dar si altii sunt cercetati de catre ANI, precum marioneta galbena din Fagaras.

Marite imparate, aveti o deosebita inclinatie spre a alege personajele cele mai jalnice, de a va inconjura doar de valeti supusi dar fara minte. Stau si ma intreb: unde naiba gasiti toate aceste specimene? Ce scara de valori folositi? Sa fie traista cu spaga aferenta? Sa fie doar slugarnicia si devotamentul? Sau doar lipsa de materie cenusie? Dupa toata acesta epistola si descriere a pomelnicului cu potentiali infractori, nu-mi ramane decat sa declar ca nu ma mai simt in siguranta. Nu ma simt reprezentat de indivizii astia galbeni pe care-i promovati. Ba dimpotriva, imi simt amenintat portofelul.

Taina:
Nu exista un oracol galben, dar nici zatul de cafea nu are aceasta culoare, ca sa caute maritul imparat raspunsuri si sa puna oameni potriviti pe functii. Nu mai bine ar da in bobi de cucuruz galben atunci cand alege si promoveaza oamenii in anumite posturi? Sau sa dea cu zarul, ca asta poate avea culoare galbena. Poate ca asa nimereste si maritul imparat specimenele potrivite. 

PS: Am primit pe surse niste informatii despre anumite miscari de trupe si matrapazlacuri puse la cale de catre liberali, in cursa pentru alegerile parlamentare europene. Vizati sunt anumiti oameni cheie din cadrul partidului de alianta. Se incearca "cumpararea"anumitor personaje - procedeu consacrat si patentat de liberali in urbea noastra.  Deocamdata nu dezvolt subiectul. 

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...