Lista bloguri/Schimb de link-uri

Opinia Fagaraseana

AVERTISMENT: Acest blog este un pamflet! Inainte de a naviga pe site va rugam sa cititi regulile expuse in DISCLAIMER.

miercuri, 19 februarie 2014

Cat de bine o mai duc fagarasenii?

Dupa cum bine se stie, majoritatea fagarsenilor si-au parasit casele, familia, s-au dus care pe unde a nimerit, in speranta unei vieti mai bune, a unui trai decent si fara grija zilei de maine. Normal ca toti cei care au copilarit aici iubesc Fagarasul prin prizma amintirilor placute. Mda, dar pensionarii si o parte a populatiei tot a mai ramas in burg-ul de la poalele muntilor.

Cei mai multi internauti sunt din diaspora si vorbesc la domeniul trecutului despre Fagaras. Stim cu totii cat de bine era in Fagaras cand toata lumea avea un loc de munca. Cata forfota si veselie exista pe strazi, in parcuri, la restaurante si berarii, unde isi ostoiau toti muncitorii setea ,dupa o zi de munca. Sa lasam amintirile si sa ne punem intrebarea fireasca: cat de rau este acum, oricat de bine ar incerca sa vopseasca presa galbena realitatea? 

Plecand de la aceasta premiza, ascultand sau citind afirmatiile anumitor concitadini, m-am gandit ca ar fi bine sa intervievez mai multi fagaraseni. Zis si facut! Am rugat pe cineva sa iasa in oras si sa chestioneze oamenii cat de bine o mai duc in Fagaras. Daca mai iubesc sau nu, aceste meleaguri? Trebuie sa recunosc faptul ca nu prea am gasit multi respondeti la intrebarile puse de "reporterul" blogului. Dar cativa tot s-au incumetat sa raspunda.  

Cei mai multi au oftat si ne-au vorbit cu amaraciune despre vremurile astea KKcioase. Pensionarii s-au plans de pen(i)sia mica, nenumaratele facturi, taxe, biruri, dar si de lipsa banilor pentru medicamente, spitalizare precara si medici spagari. Au fost insa si cativa insi imbracati in haine strident colorate in galben, acestia afirmand ca o duc bine si sunt multumiti de situatia actuala.

Intrebare : Cat de bine o mai duc fagarasenii? 
Raspuns  : Cat de bine sa o ducem? Din moment ce toti copiii ne-au plecat peste hotare?   
Intrebare : Inseamna ca doar copiii dvs nu o duceau bine ?
Raspuns  : Aiurea, nici eu nu o duc bine si nici nu stau tot timpul in oras. Iarna ma mut la tara, ca am soba cu                 lemne si nu trebuie sa mai platesc taxa pe teava si alte prostii inventate de rahatii astia!
Intrebare : Dar iubiti Fagarasul ?
Raspuns  : Normal ca da! Aici am copilarit, crescut, am pus umarul la dezvoltarea acestui oras. Iubesc                            aceste locuri, oamenii, istoria orasului. Dar nu-i iubesc pe hotii astia care au distrus orasul.

Am fost surprins sa constat ca mai exista si oameni multumiti si care o duc bine. Hmm, dar cum sa nu o duca bine daca au tzoale galbene, cotcodacesc doar baliverne si se procopsesc cu o caruta de bani ? Cum sa nu o duca bine si sa iubeasca Fagarasul, mai ales bugetul local din care isi trag partea leului sau galbenului zornaitor? Cum sa nu-ti placa starea actuala atata timp cat ai toate rudele angajate in administratie sau institutiile coordonate de primarie? Cum sa nu iubesti orasul care pompeaza bani in afacerea ta personala? Daca mai faci parte si din Consiliul de Administratie te mai procopsesti si cu o indemnizatie de cca 25% din venitul directorului institutiei, pentru asta trebuie sa te prezinti doar o data pe luna la o sedinta. Nu-i cool ? 

Cum sa nu o duci bine in Fagaras si sa iubesti acest loc, din moment ce esti abonat la banul public? Basca, mai trimite si tatucul de la Brasov niste fonduri sub diferite forme, pentru baietii astia galbeni ca o lamaie, de zici ca-s toti bolnavi de insuficienta "baneasca". Sigur ca baietii astia iubesc Fagarasul in toate gaurile. Dar gaurile din asfalt si trotuare, nu altele cum s-ar putea interpreta! Ca asa pun de o bordureala si pavele fara numar. 

Taina:
Nu trebuie sa fim mereu sarcastici sau acizi. Dar nici sa ne prefacem ca totul este in regula si nu mai putem de fericire. Atata timp cat nu ai un cinematograf, locuri curate si strazi, trotuare fara gropi, nu poti sa nu remarci nemultumirea oamenilor. Atata timp cat pe strazi umbla caini flamanzi si fara stapan, gasesti numai gunoaie in spatele blocurilor, risti sa iti rupi gatul in santurile sapate peste tot sau guri de canale fara capace, nu putem vorbi de un trai decent si mutumire din partea fagarasenilor. 

Nimeni nu-i va respecta pe cei care nu-i respecta pe fagaraseni prin actiunile lor si infatuarea de care dau dovada. Nici eu nu-i respect pe cei care iubesc Fagarasul doar pentru ca au un loc de munca timp de 4 ani sau mai mult in administratie, dar nu fac nimic pentru cetatean asa cum au promis in campanie. Iar ca mine sunt multi..Tot mai multi oameni care-i urasc pe toti cei care ne fura zilnic, atentand la buzunarul nostru. Toti cei care ne fura si speranta in ziua de maine. Ei bine, toti acestia vor plati nota de plata in curand.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...