Lista bloguri/Schimb de link-uri

Opinia Fagaraseana

AVERTISMENT: Acest blog este un pamflet! Inainte de a naviga pe site va rugam sa cititi regulile expuse in DISCLAIMER.

vineri, 7 februarie 2014

ACoR ii convoaca pe primarii de comune

Conducerea Asociatiei Comunelor din Romania (ACoR) a convocat Adunarea general, precum si Consiliul director al asociatiei, in intervalul 16 – 19 februarie.

Printre subiectele de prim rang se afla analiza problemelor „cu care se confruntă comunele din România şi, implicit, autorităţile administraţiei publice locale ale acestora, pe fondul luării unor măsuri total inadecvate bunei funcţionări a autorităţilor administraţiei publice locale”. Un alt subiect pe ordinea de zi este necesitatea de asigurare a egalitatii de tratament juridic, referitor la migratia politica, prin statuarea de sanctiuni similare pentru parlamentari si alesii locali.

Dupa cum se stie, primarii care tradeaza partidul si se inscriu in alt partid isi pierd postul. Iata si motivatia instantelor judecatoresti: "...în condiţiile în care alesul local nu mai este membru al partidului, pe listele căruia a fost ales, înseamnă că nu mai întruneşte condiţiile de reprezentativitate şi legitimitate nece­sare îndeplinirii programului politic pentru care alegătorii au optat”.

Taina:
Cu alte cuvinte, daca noii( primarii ) suntem constransi sa NU tradam partidul care ne-a propulsat pe aceste functii, sa facem presiuni ca si parlamentarii sa primeasca acelasi tratament.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...