Lista bloguri/Schimb de link-uri

Opinia Fagaraseana

AVERTISMENT: Acest blog este un pamflet! Inainte de a naviga pe site va rugam sa cititi regulile expuse in DISCLAIMER.

luni, 17 februarie 2014

Absenteism preconizat la europarlamentare

Nu trebuie sa fii mare profet si nici ghicitor in stele ca sa apreciezi ca dezbaterile din campania pentru europarlamentare vor fi lipsite de substanta. Dupa umila mea parere scorurile vor fi viciate de absenteismul si dispretul tot mai accentuat al alegatorilor fata de politrucii care joaca in acest teatru prost si nu mai pot convinge pe nimeni.

Din informatiile pe care le-am primit, am inteles ca atat liberalii lupta sa aduca cat mai multi cetateni la urne, dar si pesedistii. Acestia,  urmand sa isi trimita agentii electorali sa bata din poarta in poarta. O strategie aiurea si care nu da roade la noi, ci dimpotriva, ii scarbeste si mai mult pe cetateni. Eu n-as apela la aceasta forma americaneasca de a face politica, este total gresita!!! Riscul de a inversuna oamenii si mai tare  si de a le tranti usa in nas, este foarte mare. Aviz, factorilor decidenti! V-am dat un sfat gratuit...

Pe de alta parte, ar fi un prilej de paruiala intre competitori, de a musca din adversar cu toata ura acumulata de aliantele facute pe genunchi si contra firii. In Tara Fagarasului, cetatenii nu au motive sa iasa la vot, stiut fiind faptul ca nu sunt candidati care sa-i reprezinte pe listele eligibile. O alta anomalie este aceea ca pentru alegerile parlamentare din 2012, pesedistii fagaraseni au fost "fortati" de alianta USL sa voteze un senator si deputat penelist, iar acum la europarlamentare sa vad fara candidat si fara sprijinul liberalilor. Cu alte cuvinte, nucleul de stanga se simte tradat si inselat de catre centru, judet, dar si de faptul ca liberalii vor candida pe liste separate.

De fapt, multe judete nici macar nu au candidati pe locurile eligibile, de unde rezulta lipsa de interes si absenteism ridicat. De ce ar iesi cineva la vot, doar ca sa aleaga niste candidati impusi de centru? Cine crede ca electoratul se napusteste la urne ca sa voteze niste protejati, apropiati ai baronilor, sponsori sau amante ale politrucilor, se insala amarnic.

Taina: 
Daca la alegerile pentru europarlamentarele din 2009, la nivel national s-a ajuns la un prag de cca 27% prezenta la urne, este de inteles faptul ca absenteismul o sa faca ravagii in acest an. Acest lucru este cunoscut de catre politicieni, de unde si nelinistea crescuta a partidelor. Cu ce sa-i mai scoti din casa pe alegatori? De ce sa iasa fagarasanul sa puna votul pe o lista cu niste nume fara relevanta pentru el? Masa larga de votanti s-a saturat sa aleaga doar asa de flori de mar sau pentru cativa lei si o plasa cu alimente. Cred ca rezultatele devin imprevizibile si greu de ghicit. Poate chiar no name-uri si partidele mici sa castige nesperat din aceasta lupta.Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...