Lista bloguri/Schimb de link-uri

Opinia Fagaraseana

AVERTISMENT: Acest blog este un pamflet! Inainte de a naviga pe site va rugam sa cititi regulile expuse in DISCLAIMER.

luni, 27 ianuarie 2014

Ingrijorarile si frustrarile fagarasenilor

Facturile mari la utilitati, majorarile de tarife anuntate, starea deplorabila a strazilor si trotuarelor, dar si cele 24 de camere de supraveghere montate sa ne spioneze intimitatea, constituie subiectele zilnice pe care le dezbat fagarasenii pe la toate colturile, exprimandu-si astfel ingrijorarile si frustrarile. Big Brother ne trebuia noua! Cum a parcat unul "naspa" masina, cum au iesit penalii cu declaratii stupide, incercand sa ne arate nou cat de eficiente sunt aceste camere de supraveghere. Pentru o sanctiune aplicata unui sofer indisciplinat s-au investit atatia bani ? Dar patrule nu mai exista? Doar de taxe, biruri si amenzi sunteti in stare...Mai nou, putorile stau in fata monitorului si apoi iti trimit amenda acasa.

Dar sa revenim la frustrarile fagarasenilor, in special ale pensionarilor, cei care au cladit acest municipiu, dar au ajuns sa traiasca intr-o saracie lucie. E jale mare de tot. Majoritatea pensionarilor, dar si muncitorii, se plang ca au venituri mici iar preturile la utilitati sunt foarte mari.  De ce? Raspunsul l-am primit asistand la discutia unor pensionari : "toate modificarile de pret din cadrul unitatilor subordonate primariei trebuie sa aiba loc cu acordul CL."  Cine conduce primaria ? Ce partid detine majoritatea consilierilor? Raspuns: Primarul si PNL-ul. Asadar, ei sunt cei care aproba : taxa pe teava, marirea impoziteleor, birul pe apa meteorica( apa de ploaie) si alte taxe.  

Scumpirile de la inceput de an si majorarea taxelor si impozitelor, intregesc situatia critica a fagarasenilor, care se confrunta lunar cu cheltuieli mai mari decat veniturile familiei. Un alt pensionar isi arata nedemureria : "Eu nu am inteles situatia asta. Daca in alte localitati si la judet nu se maresc taxele si impozitele, nu se impune taxa pe teava la blocuri, se anunta ca nu se scumpeste apa si acolo salariile sunt mai mari decat la noi, pentru ca Fagarasul este la pamant, de ce la noi este taman pe dos? Avem salarii mici in oras, iar pensia nu ne ajunge, iar pretul apei este mare. E jale mare de tot. Toti pensionarii de acum, care au construit orasul asta, au ajuns intr-o saracie groaznica. De ce? Nu exista o lege pentru toti. Cum de numai la Fagaras se cere aceasta taxa a rusinii? De ce ne asupresc doar pe noi? Iar apa vine prin cadere libera, de la munte. Trebuie sa ne manifestam solidaritatea fata de cei multi, care nu pot suporta pretul mare la utilitati: apa, gunoi, taxe, birui."


Taina: 
Ne-am obisnuit cu disfunctionalitatile si proasta administrare, astfel ca, fagarsenii care au votat o marioneta si un partid galben penal, - vazut mai degraba ca un fel de caractita de clan sicilian si cu un primar de paie - se justifica spunand ca mai face cate ceva si pentru oras( gen pavele si borduri galbene, doua trei capaceli pe cateva stradute si lebede pe lac), lucruri care pana la urma intra in fisa postului.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...