Lista bloguri/Schimb de link-uri

Opinia Fagaraseana

AVERTISMENT: Acest blog este un pamflet! Inainte de a naviga pe site va rugam sa cititi regulile expuse in DISCLAIMER.

vineri, 17 ianuarie 2014

In fotbal si politica se intra cu bani multi

Pe subiectele acestea as putea scrie nenumarate articole, dar ma rezum doar la acesta. In fotbal si politica se invart bani multi si neimpozitabili , care atrag competitorii ca rahatul mustele. Ca altfel nu s-ar inghesui toti sa intre in politica sau la conducerea cluburilor de fotbal. In caz ca n-o sa descriu toate aspectele, asta este: considerati ca am ratat o lovitura libera.

Sa incep cu fotbalul sau politica? Hmm, tot un drac. O sa le combin. Daca stam bine sa analizam situatia, o sa ajungem la concluzia ca indiferent despre care echipa dezvoltam subiectul - sportiva sau politica - practic , ele nu mai exista in municipiul Fagaras. Cea de fotbal s-a desfiintat, iar cea galbena din politica, este inexistenta si supravietuieste doar din taxele si impozitele noastre.

Dupa umila mea parere de amator (microbist si pamfletar), consider ca este bine ca s-a desfiintat echipa sportiva, dar si cea politica din administratia publica locala ar merita aceeasi soarta. Amandoua toaca bugetul local si sunt sustinute din banii TUTUROR contribuabililor. La juniori este alta treaba, atat in echipa sportiva, cat si cea politica. Amatori de sport si aspiranti la functii, fara sa aduca prejudicii bugetului local.

E totusi frustrant sa stii ca echipe comunale, cum este Concordia Chiajna, joaca in prima liga fotbalistica, iar o echipa de talia municipiului Fagaras, cu stadion rascumparat cu 3 MILIOANE de EURO de catre primarul si echipa liberala care ne-a indatorat pe 20 de ani, nu mai are echipa de fotbal nici in liga judeteana, comunala sau cum se mai cheama. La fel de frustrant este si faptul ca echipele politice din anumite catune, comune, orasele, au primari destoinici si cu priza la banii europeni, fara sa stea cu mana intinsa la mila CJ si a Guvernului. Chiar in comune din Tara Fagarasului exista asemenea primari destoinici si competitivi.

Dar fotbalul si politica nu se fac in functie de marimea municipiului sau orasului, pe traditie si pasiune ori pe ochi frumosi, ci pe bani si din inters. Desi a existat un colos industrial care a sustinut echipa Fagarasului pana la revolutie, ahtiatii din politica au distrus atat Combinatul Chimic Fagaras cat si fotbalul fagarasean. Cum se mai adunau microbistii pe stadion si strigau : "Lupta ENA" , "Nitramonia nu uita, astazi e victoria ta", dupa care se bagau la restaurantul din parc si radeau/dezbateau o cinzeaca si o bere. Vremuri apuse...

In definitiv, exista viata si fara fotbal. Mai greu insa cu viata fara locuri de munca. Daca stam bine sa analizam situatia Sibiului, care este mult mai mare, infinit mai dezvoltat - care este condus tot de catre un liberal, dar competent si responsabil, nu ca "marioneta" - vedem ca nici ei nu mai au echipa de fotbal. Nu este treaba administratiei sa gestioneze o echipa de fotbal. Mda, dar primarul din Sibiu administreaza/gestioneaza foarte eficient orasul si implicit crearea de locuri de munca pentru cetateni, compensand astfel lipsa unei echipe de fotbal.

Cam asta asteptam si noi de la autaritatile noastre locale, care sunt tot liberale, dar diferenta este ca de la cer la pamant. Daca Johannis este premiantul clasei, noi il avem pe corigent, cum bine l-a descris o ziarista locala.

Taina:
In concluzie: atat in fotbal cat si in politica, unii alearga dupa minge, iar altii stau in poarta si numara golurile. Daca o echipa are jucatori prosti, ceilati au cu siguranta arbitru. Ca nu te lasa nea baronul asa de capul tau, te trage de sfoara si ai miscarile teleghidate. Din fericire pentru noi, microbistii, uneori mai retrogradeaza cate o echipa si trece in alt campionat numit OPOZITIE, se mai transfera fortat cate un jucator la echipa cu dungi vargate si cantonament fortat pe cativa ani. 
Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...