Lista bloguri/Schimb de link-uri

Opinia Fagaraseana

AVERTISMENT: Acest blog este un pamflet! Inainte de a naviga pe site va rugam sa cititi regulile expuse in DISCLAIMER.

vineri, 24 ianuarie 2014

Fagarasul si investitiile fara logica

Sublima durere in "dos" a administratiei penale fata de cetatean

Incep sa cred ca exista doua municipii Fagaras. Ei, alesii penali, cu municipiul lor, ala fain colorat in galben de te dor ochii de atata opulenta la vedere, cu alesi locali fara griji si cu salarii babane, afaceri cu statul si pe banii nostri, amante si neveste angajate la "stat" in toate pozitiile, influenta si putere( trecatoate). Noi, cu municipiul nostru, in care abia ne ducem traiul de azi pe maine, ne scormonim adanc in buzunare dupa fiecare banut pe care-l achitam la taxe si impozite, ne straduim sa nu ne imbolnavim ca sunt medicamentele scumpe iar la spital trebuie sa achitam coplata, spaga la doctor, profesor, functionar si alte alea.

Dar la capitolul investitii fara rost si pe bani grei, suntem in grafic. Dupa ce ca ne-au indatorat pe 20 de ani pentru un stadion nefunctional si o echipa incropita la repezeala doar ca sa sifoneze primarul si cativa smecheri niste fonduri din bugetul local, au mai investit si aiurea in tramvai in tot felul de lucrari neterminate. Pai, trebuie sa se renegocieze anumite contracte, sa se mai sustraga niste bani publici. Se scot borduri bune si se inlocuiesc cu altele noi, de dragul sponsorizarii firmei Crispadin, firma care apartine consilierului local liberal, Cristian URS. Pavelele sunt pe ordinea de zi in fiecare an, comandate de la aceeasi firma liberala amintita. Investitii in sedii noi, cum s-a procedat in cazul A.D.P.P , cand se putea amenaja in fosta cazarma la un sfert din pret si multe altele..

Dar toate aceste lucrari ale penalilor liberali par a se inscrie intr-o logica aparte, in care toate proiectele se fac intr-o singura directie, adevaratul obiectiv fiind acela de a turna niste bani in buzunarele liberalilor si nu de a aduce un plus calitatii vietii contribuabilului de rand. Logica asta este cu dedicatie pentru firmele galbene ale liberalilor. E logica dupa care s-au pierdut cateva milioane de euro din bugetul local, dar se regasesc in buzunarele liberalilor. Ce sa zic? Transfer de fonduri cu iz de puscarie! Dar cine sa-i ancheteze? As putea continua cu nenumarate exemple, dar lungesc prea mult articolul. Acest tip de logica penala sub care se ascunde chipul ingalbenit al unei retele de drenaj al banilor si al bunurilor publice. Chipul mancat de lacomie al unor politruci fara rusine.

Taian:
Va aduceti aminte de incendiul din primarie? Atunci s-au investit bani cu duiumul intr-o instalatie electrica noua, care s-a dovedit o carpaceala facuta la repezeala si cu piese ieftine din talcioc. Alta scurgere de bani masluita. Putea sa ia foc primaria si sa se soldeze si cu victime sau pierderi de bunuri materiale. Inconstienta aceasta si lacomia penalilor, prin tot felul de astfel de contracte supraevaluate dar cu piese de proasta calitate, o sa produca probabil in viitor si tragedii. Iar in fata tragediei, lipsit de orice urma de compasiune, unul dintre edili va spune rece, aidoma ministrului liberal si incompetent Stroe, ca-si reproseaza doar faptul ca tragedia a avut parte in timpul mandatului sau. 

Pe sinistrul personaj liberal l-au fortat chiar liberalii sa demisioneze, vehiculandu-se faptul ca urmeaza o remaniere a mai multor liberali din ministere : Mariana Campeanu, Daniel Chitoiu care va fi inlocuit cu Klaus Johannis.  

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...