Lista bloguri/Schimb de link-uri

Opinia Fagaraseana

AVERTISMENT: Acest blog este un pamflet! Inainte de a naviga pe site va rugam sa cititi regulile expuse in DISCLAIMER.

joi, 23 ianuarie 2014

Prostul daca nu-i fundul, parca nu-i incompetent si marlan destul

Traim timpurile in care doar incapabilii, marlanii si prostii sadea isi aroga competente si veleitati de mari politicieni si adminstratori. Pe undeva este de inteles aceasta limitare a capetelor seci. Prostovanii au impresia ca sunt de neinlocuit, ca ei sunt cel putin buricul pamantului si toata lumea graviteaza in jurul lor. Ei nici macar nu gandesc cu propriul creier, deoarece sunt racordati la gandurile stapanilor care-i manevreaza ca pe niste marionete.

Acuma, ce sa zic? Una este sa nu excelezi in gandire, dar sa stai in bancuta ta anonim si fara pretentii de persoana publica cu anumite functii de responsabilitate, iar alta este sa te implici in politica si sa emiti numai tampenii. Paradoxul consta in faptul ca in politica toti prostii reusesc sa prospere, in timp ce orice minte sclipitoare regreseaza sau este pur si simplu anihilata de catre cei multi si prosti. Orice om care mai detine un dram de bun-simt si inteligenta se simte izolat si marginalizat de haita politrucilor cu un IQ scazut - ca sa nu le zic iar pe nume: prostovani .

Daca stam sa analizam doar cateva personaje care isi duc viata prin administratia publica locala, o sa gasim destule exemple de nonvalori. Faptul ca se iau decezii dintre cele mai tampite si fara discernamant, se reflecta si in faptul ca actualii detinatori ai majoritatii din CL - adica galbenii penali -  au ramas fara eminenta cenusie, cel care a murit intr-un tragic accident. Se spune ca atunci cand vrei sa destructurezi o organizatie, o  banda sau o formatiune, trebuie sa-i decapitezi liderul. Ceilalti raman debusolati si incapabili pentru o perioada de timp. Se pare ca penalii galbeni sunt inca in degringolada, iar fara un mentor care sa-i ghideze o sa se apropie de performanta taranistilor. Ma rog, treaba lor. Deranjant este faptul ca hotarasc niste capete seci, cum sa traim noi, ce si cat sa platim, fara sa ne intrebe si pe noi cetatenii, tratandu-ne ca pe niste supusi.

Cunoastem pe propria piele actiunile si hotararile luate de catre acesti indivizi. Abia acum cand au dat de fundul sacului incep sa isi arate adevarata lor fata. Pe langa faptul ca avem un om de paie in fruntea administratiei, ne-am mai procopsit si cu unul care se vrea mai maret decat primul. Aroganta, infatuarea si lacomia, sunt cuvintele de ordine care-l caracterizeaza. Din pacate nu sunt singurii, mai sunt si cei care-i inconjoara si le dau sfaturi dintre cele mai tampite. Cei care isi inchina viata artei de a insela, a minti, a mediatiza doar faptele banale si care stau in atributiile de serveciu ale edililor, facand din acestea subiecte de bravura si fapte eroice.

Taina:
Pe langa toate acestea, nu le lipsesc nerusinarea, ipocrizia si tupeul, dar mai ales rautatea si sufletul lor murdar. Au ajuns pana acolo incat inventeaza tot felul de taxe, hartuiesc si ameninta cetatenii cu instantele de judecata, le pun pana si mortilor biruri. Sa plateasca copiii sau nepotii, ca ei, nemernicii, au nevoie de biruri pentru prosperitatea lor. 


Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...