Lista bloguri/Schimb de link-uri

Opinia Fagaraseana

AVERTISMENT: Acest blog este un pamflet! Inainte de a naviga pe site va rugam sa cititi regulile expuse in DISCLAIMER.

marți, 14 ianuarie 2014

Cum se cheltuiesc banii din CL Fagaras ?

Putin cate putin se aduna, domnilor alesi locali, pentru buzunarul omului de rand..

Daca in fiecare an gasiti cate un pretext de a mai impovara cetateanul cu tot felul de taxe si impozite, o sa se ajunga sa va platim dijmele in natura, cu un morcov si doua oua sau cu gaze galbene de pe mate, si alte grozavii pe care le scremem(tot galben-maroniu) din cauza lipsurilor...

Mai exista si varianta muncii in folosul comunitatii. Dar ultimul exemplu pica, deoarece am observat ca in fiecare an, primarul acorda o suma considerabila din bugetul Consiliului Local puscariasilor din Codlea, la indemnul baronului galben, fireste. Justificarea sau scuza pentru cheltuirea banului public a fost aceeasi placa in fiecare an: " Am alocat suma de 10.000 E Penitenciarului din Codlea, deoarece puscariasii lucreaza mai ieftin si fac curatenia de primavara in municipiul nostru mai bine decat muncitorii aflati in libertate". Ce ineptie... Bai, galbenilor, voi chiar ne credeti prosti? Se cheama spalare de bani, ordin politic, etc .Cel mai eficient mod si gratuit, este de a utiliza forta de munca locala, adica acei oameni care primesc ajutoare sociale si stau degeaba acasa.  Iar cei 10.000 de euro se pot folosi in alte scopuri. Punct.

An de an, camapanie de campanie electorala, politrucii ne promit ca preturile se vor micsora si ca traiul va fi unul cu mai putine taxe si impozite, insa odată ajunsi acolo, constatam pe zi ce trece ca de fapt am fost mintiti si suntem tot mai impovarati de dijme.

Daca aveti rabdare sa cititi articolul pana la capat, o sa intelegeti de ce ne-au crescut liberalii la initiativa primarului taxele cu 16% pe anul acesta.

Fagarasenii nu au aflat inca de ce s-au marit taxele locale, iar multi dintre acestia nu stiu de ce a fost nevoie ca primarul si camarila liberala sa angajeze orasul, si implicit locuitorii contribuabili, la plata unui imprumut de 108 miliarde de lei ( trei milioane de Euro) si indatorarea fagarasenilor pe 20 de ani pentru plata stadionului si a bazei de agrement. Au mai facut si o echipa de fotbal si un parteneriat public-privat, care ruineaza bugetul local. Au cheltuit cca 1,5 miliarde de lei pe Civitas si acum au desfiintat echipa de seniori. Ce talent au astia la sifonat bugetul public!!!  Ne-ati intrebat daca suntem de acord cu toate acestea?

Daca intrati pe site-ul primariei, veti vedea cum incearca primarul si liberalii sa ne abureasca cu cheltuirea banului public. Cateva stradute asfaltate si carpacite in 2011, cateva intentii si ce vrea sa mai faca,  iar restul ..tacere. Pai, stimabililor, noi suntem in anul de gratie 2014! N-ati facut NIMIC! Lefurile le-ati ridicat din 2011 si pana acum? Ca sa stim si noi !

Mie personal imi place modul in care uita intentionat acesti liberali sa specifice si cheltuielile.  Nu ne informeaza primarul si camarila liberala cat au costat lucrarile incepute si nefinalizate. Dar chermezele si festivalurile pe care le organizati cu dedicatie, cam la cat se ridica?  Cat costa pavelele galbene care se instaleaza an de an? Sau ce pret au bordurile fara rost, ori mobilierul care se schimba mereu ? Ma, eu sper ca nu furati mobilierul si-l duceti acasa!

Taina:
Daca pentru cetateanul simplu, marirea cu putin fata de anul trecut a fiecarei taxe conteaza enorm in bugetul familiei, pentru politrucii si baronii locali aceasta marire este o frectie la picior de lemn, ba mai mult decat atat, putem afirma si faptul ca maririle salariale si de pensii pentru oamenii de rand sunt nesimnificative in comparatie cu sumele furate fara incetare din 89 incoace de acei oameni pe care noi cetatenii am pus stampila an de an.

PS : Daca ma puteti contrazice, cu documente si facturi, fireste, nu cu vorbe goale frumos ambalate in galben, astept sa postati pe site-ul primariei toata documentatia!

- Toate contractele semnate de catre Primaria Fagaras pe anul 2012, respectiv 2013 


- Toate documentele intocmite in urma platilor (dovada platilor) efectuate de catre Primaria Fagaras pe anul 2012 respectiv 2013

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...