Lista bloguri/Schimb de link-uri

Opinia Fagaraseana

AVERTISMENT: Acest blog este un pamflet! Inainte de a naviga pe site va rugam sa cititi regulile expuse in DISCLAIMER.

luni, 13 ianuarie 2014

Colorarea alimentelor cu E-uri

Nici n-a intrat bine in vigoare noua reglementare dispusa de Autoritatea Natională Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor, ca a aparut alta. Dupa 15 ianuarie, painea neagra, integrala sau de secara se va putea colora doar cu un singur ingredient: este vorba despre caramel sau E 150. iar acest lucru trebuie specificat pe ambalaj, conform cerintelor Comisiei Europene.

Urmeaza apoi o alta cerinta impusa de CE, care vizeaza de data aceasta comerciantii de lapte din piete. Practic, cei care vand lapte sunt obligati sa asigure racirea lui rapida in tancuri speciale precum si transportul la temperaturi reduse si depozitarea in aceleasi conditii in spatiile de vanzare. Vanzarea se poate face doar in decurs de maxim doua ore dupa ce laptele a fost muls cu instalatii electrice. Mai exista si noi reguli ce prevad ca animalele sa fie controlate periodic si sa se afle in evidenta medicului veterinar, iar proprietarii lor sa aiba si ei adeverinta de la medicul de familie, care sa ateste faptul ca pot desfasura activitati in domeniul prelevarii si prelucrarii laptelui.

De ce nu se impune acesta regula si marilor magazine, hipermarketurilor? Se baga pumnul in gura doar micului producator! Ar fi fost interesat de vazut vacile in vitrine frigorifice si cu furtunele conectate la uger, iar cumparatorii cu sticlele in mana stand la coada si apasand tasta 1 pentru lapte proaspat muls de la vaca baltata ,sau tasta 2, pentru lapte racit de la vacile elvetiene, parasatutate acum 2 ore de s-a facut laptele praf.



( Sara pe Deal)

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...