Lista bloguri/Schimb de link-uri

Opinia Fagaraseana

AVERTISMENT: Acest blog este un pamflet! Inainte de a naviga pe site va rugam sa cititi regulile expuse in DISCLAIMER.

luni, 20 ianuarie 2014

Baronetul care stapaneste Fagarasul

Indiferent de cine este la putere, baronetul judetean si local stapaneste feuda numita Fagaras prin diversi interpusi. Sa incercam sa intelegem nepasarea cetatenilor asupra faptelor de coruptie pe care alesii le infaptuiesc. Chiar daca sunt prinsi cu ocaua mica, chiar daca sunt cercetati penal sau declarati incompatibili, cetatenii fie nu pricep aceste acuzatii, fie sunt indiferenti. Pe principiul, ce ma intereseaza pe mine cat a furat X si Y sau cu ce pot eu schimba situatia.

Atata timp cat baronetul si marionetele din teritoriu organizeaza distractii, balciuri, spectacole pentru "po_pulime" - ca pe vremea imparatilor romani - se cumpara astfel bunavointa cetateanului si i se abate atentia de la adevaratele probleme. Daca facem o incursiune pe la nenumaratele festivaluri, Zilele Ceatatii sau ale Orasului, gasim mereu numele edilului sef, al presedintelui Consiliului Judetean pe fundalul scenei unde troneaza culoarea galbena. Scena pe unde se perinda diferiti interpreti agreati si bine remunerati de gasca galbena care-i invita la spectacole. Sigur, fiecare interpret incepe prin a multumi primarului si gastii, cersind ropote de aplauze pentru gasca administrativa. Lamentabil!

Nu lipsesc de la baia de multime nici vicele, alesii locali, inviati de "onoare" din gruparea politica( sparlamentari sau alti demnitari) care musai au un loc special si o chermeza "gratuita" oferita cu atata generozitate de administratia locala. Dupa spectacol, pasesc cu veselie pe pavelele galbene strajuite de bordurile fara numar ale trotuarelor, satisfacuti de atata norod.Aici se cheltuiesc banii dvs., daragi fagaraseni.

Desigur, nu lipsesc nici panourile plantate cu atat generozitate si achizitionate la un pret fabulos, pe care poti citi: "Drum reparat de CJ" , "Spectacol oferit de CJ si primarul X,Y ,Z .." etc.

La toate aceste sindrofii, nu lipsesc cici televiziunile din doatarea partidului, remunerate de CJ sau baronul care le are in subordine. Totul trebuie mediatizat si scos in evidenta. Se cere un interviu primarului, sefului de la judet. In cadru apar si personaje "impartiale" carora li se iau cate un interviu despre evenimente. Acestea nu uita sa declare ca "este cea mai buna conducere" sau "cel mai bun primar", asta dupa ce interlocutorul a primit o cinzeaca inainte de interviu. Mai incolo o gasim pe doamna profesoara care declara ca avenit cu toti elevii sa salute organizatia de partid. Pe o banca palavragesc cateva bunicute admirand lebedele...mareata investitie a administratiei.

Taina:
Baronetul si feudalii care stapanesc municipiul trec tantosi prin multime, zambesc si dau mana cu toata lumea, chiar daca sunt acuzati de fapte de coruptie, incompatibilitate. Atitudine de feudali, stapani de plantatie.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...