Lista bloguri/Schimb de link-uri

Opinia Fagaraseana

AVERTISMENT: Acest blog este un pamflet! Inainte de a naviga pe site va rugam sa cititi regulile expuse in DISCLAIMER.

miercuri, 22 ianuarie 2014

2014 - Anul taxelor si al saraciei

Un banc cunoscut tinde sa devina realitate : statul pedepseste furtul din buzunare, ca sa nu aiba concurenta. Cu o asemenea clasa politica pusa pe jaf, este imposibil sa duci o viata normala si cinstita. Practic, cetatenii sunt impinsi de la spate sa incalce legea, sunt nevoiti sa nu plateasca anumite taxe si impozite, biruri ilegale, din cauza lipsei locurilor de munca, a lipsei de lichiditati.

Scumpiri in lant si taxe marite, nenumarate si cat mai absurde. Cam asta este previziunea pentru anul 2014. Sa facem si un simplu exercitiu de calcul: datorita accizelor la carburanti, soferii vor scoate in plus din buzunare intre 450-500 lei la un plin de rezervor, pentru mancare se vor cheltui cu 200 de lei mai mult, iar pentru utilitati vom scoate cel putin inca 100 de lei. Total = 750/800 de lei mai mult in 2014, fata de anul care a trecut. Unde mai adaugam si nenumaratele taxe locale care au fost si ele marite cu 16%, asadar, fagaraseni, pregatiti-va sa chetuiti pentru proprietati si traiul din acest an cel putin cu cateva sute de lei in plus fata de 2013, datorita incompetentei administratiei publice locale. Astia stiu doar sa ceara, fara sa caute solutii. Cine suporta toata nota de plata? Evident ca noi, cetatenii.

Din cate stiu eu, Codul Fiscal spune ca orice majorare de taxe si impozite,  se anunta cu cel putin sase luni de zile inainte, ca sa stie cetatenii cum isi adapteaza activitatea, nu asa, la final de an 2013 si cu voturile ascunse pe sub masa consilierilor liberali.

Taina:
Statisticile arata ca in loc sa creasca veniturile mai repede decat cheltuielile, se inregistreaza tocmai inversul situatiei: cheltuielile cresc mai repede si incasarile scad datorita lipsei de lichiditati si a saraciei. Mi-ar placea sa-l vad pe primar si gasca liberala care in campanie promitea bunastarea si lebede cu covrigi in coada, lapte si miere pe la toate colturile starzilor, cum explica cetatenilor aceste mariri de taxe, birurile fara numar si cheltuirea fara discernamant a bugetului local. Din pacate, curg doar lacrimile amare ale nefericitilor care abia isi duc traiul de azi pe maine. 

PS: Toate masurile draconice de stapani feudali pe care le-ati luat subjugand po_pulimea fagaraseana se vor intoarce la un moment dat impotriva voastra. Anul acesta, 2014, o sa fie anul in care alegatorii nu o sa mai voteze cu banditii si tiranii care jecmanesc cetateanul, ca s-au saturat de curvasaria voastra politica, de experientele nefaste pe buzunarul si sanatatea lor. 

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...