Lista bloguri/Schimb de link-uri

Opinia Fagaraseana

AVERTISMENT: Acest blog este un pamflet! Inainte de a naviga pe site va rugam sa cititi regulile expuse in DISCLAIMER.

miercuri, 11 decembrie 2013

Traim intr-o societate stramba, dupa legile politrucilor

Traim intr-o inchisoare a sufletului, intr-o societate stramba, in care legile sunt facute pentru protectia infractorilor din politica, nu pentru cetrateanul de rand. Aceasta oranduire ne tine sclavi in propria neputinta, ne alimenteaza frustrarile, ne dezumanizeaza. Suntem ocupati cu grija zilei de maine, cu soarta si viitorul copiilor, cu pachetul pe care trebuie sa-l pregatim pentru scoala, lucruri marunte dar vitale pentru noi. Aceasta este si ideea caracatitei care si-a intins tentaculele peste tara, peste judete si orase, prin baronii locali. Cei care ne mentin ocupati cu tot felul de minciuni, proiecte, ajutoare sociale, ajutoare de incalzire, alimente de la UE , doar ca sa uitam de adevaratele griji.

Suntem sclavi moderni, dependenti de clasa politica, astfel incat, nu mai reactionam decat la comanda si chiar ne bucuram cand primim ceva "gratis". Suntem preocupati de lucruri marunte, ne este teama sa nu ne imbolnavim - ca n-avem bani de medicamente si spitalizare - ne facem griji pentru iarna grea si frigul care se anunta, ne temem de viscol si inzapeziri, de pierderea locului de munca( care mai are) si tot felul de temeri care ne steseaza si amplifica nesiguranta zilei de maine. Iar pentru ca ne sunt impozitate toate bunurile si acareturile, ne temem si sa mai resperim, ca nu cumva sa le treaca mafiotilor din administratia locala prin cap sa ne taxeze si pentru aerul pe care-l respiram.

Iar ei, politrucii, cu asta se hranesc: cu TEAMA noastra ! De aceea ne strang in tentacule atat de puternic, ca sa ne luptam sa supravietuim, sa uitam de esenta lucrurilor. Cu cat ne taxaseaza mai mult, cu atat suntem mai preocupati sa facem fata situatiei, dand uitarii esenta vietii.

Taina:
Numai ca unii au inceput sa constientizeze pericolul si incep sa se razvrateasca, fiecare in felul sau. Unii pe facebook, altii pe bloguri, iar cate unul si prin instanta. Cu cat numarul razvratitilor este mai mare, cu atat minciunile si stransoarea tentaculelor slabeste. Pana cand intr-un final, multimea o sa se uneasca si nu o sa mai tina cont de micile neajunsuri, atunci cand o sa le ajunga frigul in oase si lipsa hranei pe masa, abia atunci se va isca REVOLTA. 

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...