Lista bloguri/Schimb de link-uri

Opinia Fagaraseana

AVERTISMENT: Acest blog este un pamflet! Inainte de a naviga pe site va rugam sa cititi regulile expuse in DISCLAIMER.

marți, 10 decembrie 2013

Febra sarbatorilor: ei cu spectacolele, noi cu tremuratul in frig

Sarbatorile de iarna sunt un prilej de bucurie pentru toata populatia, este vremea cand trebuie sa fim mai buni si sa facem cadouri celor dragi. Pana si cel mai oropsit fagarasean, tot o sa-i cumpere ceva copilului care-l asteapta cu speranta si bucurie pe Mosu'. Este perioada in care se aprind beculete, se fac pregatiri de sarbatori, iar administratia locala ne incanta cu tot felul de festivaluri. Ca la asta se pricep cel mai bine: sa cheltuie banul public, in speranta ca aduna cat mai multi gura-casca, votanti, dar si bunicute cu nepotei. Anul acesta, administratia ne-a prezentat si un nume pompos: "Zile si nopti galbene( fripte sau inghetate se potrivea mai bine, dar, ma rog...) la portile Cetatii Fagarasului".

Din peisajul sarbatoresc fac parte anumite ingrediente cheie de la care nu se face rabat in nici un an: spectacolele cu topaitori imbracati in costume populare, corul cantaretilor cu simbrie, cate un ansamblu ratacit pe ici pe colo, colindatorii, dar si tremuricii de pe margine, cei care vin ca la pomana porcului. Poate cine stie, se indupleca vreunul dintre politruci si le arunca o cinzeaca de rachiu si poate si doi mici. Cam la asta se rezuma festivalul "zilelor si noptilor galbene din Fagaras" in general, si arta spectacolului in special. La toate acestea se adauga vectorul de voie buna, starea de spirit a cetateanului turmentat, vinul prost diluat cu multa apa, zahar si scortisoara, mititeii sau sarmalutele gratuie, menite sa reaminteasca vontangiului cu mana intinsa ca CINEVA trebuie reales, revotat.

Sigur, nu lipsesc nici copiii din peisaj. Ei sunt singurii care se bucura cu adevarat si au sufletul curat, canta colinde si nu sunt intinati de mizeria politicianista. Clar ca nu ei sunt miza, ci  parintii lor sau bunicii! Ca agresivitatea clasei politice si articolele din presa locala, se rasfrang asupra masei de votanti, este o certitudine de necontestat.

Taina:
De aceea avem o societate unde hotii au devenit parlamentari, interlopii sunt consilieri si mari afaceristi sau sponsori ai partidelor, iar copiii fostilor securisti sau cadre de partid au devenit politicieni. 

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...