Lista bloguri/Schimb de link-uri

Opinia Fagaraseana

AVERTISMENT: Acest blog este un pamflet! Inainte de a naviga pe site va rugam sa cititi regulile expuse in DISCLAIMER.

luni, 9 decembrie 2013

Alesii cu deciziile, noi cu taxele!

Incet dar sigur, Fagarasul a inceput sa intre pe mana politicienilor din gruparea galbena, cei care si-au intins tentaculele peste tot aparatul administrativ. Ei sunt cei care iau deciziile, ei sunt cei care stabilesc taxele si impozitele in functie de nevoile lor, astfel incat sa le iasa bugetul. Fara bani publici, ar muri de foame. Astia stiu doar sa creara, de dat, ne dau cu ..tifla. Isi amintesc de cetatean o data la patru ani, pentru ca atunci cetateanul devine alegator. Trec alegerile, trece si interesul pentru nevoile cetateanului. Dar fac strategii si planuri pentru viitorul Fagarasului. Abureli de liberali mincinosi si hoti. Ei cu deciziile, noi cu taxele.

Platim ca prostii, doar sa aiba ei buget de cheltuit. Astept ziua in care o sa plece tota polpulatia apta de munca in Vest, sa ceara ajutoare sociale, iar politicienii sa ramana singuri si sa se impoziteze intre ei.

In lumea mea, cu nuante, e diferenta intre competenta si incompetenta. Iar aici nu discutam despre planuri si promisiuni, ci despre realizari. Dar asa cum am mai scris si in alte articole, alesii locali, vad situatia galben-roz, ei stau in vile, au sosele asfaltate si trotuare in curte, au masini blindate si lefuri babane. Mai si afirma ca ei locuiesc intr-un Fagaras modern, curat, ca sunt multumiti. Cred si eu. Numai ca ei traiesc intr-o lume paralela, in alt univers. Altfel spus, sufera de autism. Ei vad Fagarasul din Elvetia sau Germania, ca cel real din Romania, judetul Brasov, este unul saracit, infometat si gri. Un oras mort din punct de vedere economic. Iar populatia Fagarasului plateste taxe si impozite aberante ca sa inghete in apartamente, sa isi rupa masina prin hartoapele de pe sosele, sa isi franga gatul pe trotuarele neasfaltate, sa stea cate doi in pat la spital, sa ceara ajutoare sociale, etc.

Cea mai mare gogoasa e invocarea lipsei banilor. O minciuna pe care o servesc credulilor si celor pe care-i prostesc cu cate un blid de ciorba inainte de alegeri. Dar pentru combinatii si afaceri cu diferite personaje, cu echipe de fotbal si alte trasnai pe care se cheltuiesc sume fabuloase, exista bani? Pentru firmele de casa ale liberalilor, pentru contracte cu incredintare directa, exista bani? Pentru borduri si  pavele de culoare galbena aruncate anapoda peste tot, exista bani? In fine, borsul lor! Treaba este ca, din punctul meu de vedere, liberalii nu s-au facut NICICAND, in toata istoria postdecembrista de KACAO, ca acum. De cand le-a murit mentorul paraca au dat in boala copilului. Fac bale si spume la gura, se prostesc si maimutaresc ca niste copii rasfatati carora li s-au luat jucariile. Cum le arata cineva pisica, cum incep sa ponegreasca si sa scorneasca minciuni. Tipic! Astia nu suporta adevarul si critica.

Taina:
De ce le este frica nu o sa scape. Dupa cum soptesc nemutumitii pe ulitele din Fagaras, se pare ca n-o sa-i mai lase sa se joace cu volanul. Ramane de vazut...

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...