Lista bloguri/Schimb de link-uri

Opinia Fagaraseana

AVERTISMENT: Acest blog este un pamflet! Inainte de a naviga pe site va rugam sa cititi regulile expuse in DISCLAIMER.

luni, 11 noiembrie 2013

Spaga, inclusa in pret! ( din gura targului)


Ceea ce urmeaza nu reprezinta un pamflet, ci cruda realitate mitocaneasca din Tara Fagarasului!

Nu scriu acest articol pentru a ma indigna aiurea, ci incerc sa corectez ceva gresit. Mereu trebuie sa ma gandesc ca traiesc intr-o tara saracita si cu un mediu administrativ bolnav incurabil. Ca sunt nevoit sa strabat un anumit traseu prin hatisul de birocrati si specimene rare( ca florile de colt) de la diferite ghisee si birouri, caserite plictisite si asistente medicale sau profesori prost platiti.

Indiferent ca vrei sa platesti ceva la o caserie, sa achiti o taxa ori un anumit serviciu, daca esti in criza de timp si vrei ca problema sa iti fie rezolvata, te lovesti de mentalitatea vechiului functionar public: "Cererea asta este cu dop, nu-i asa? sau " Ramane si de o cafea...". Hmm, ce mai poti spune, atunci cand esti pus intr-o astfel de situatie? Timpul te preseaza, iar functionara iti zambeste gales si fara cea mai mica urma de remuscare.

Nu stiu voi cum procedati si reactionati in asemenea situatii, insa eu, raman mereu perplex si mai de voie de nevoie, incerc sa schitez un zambet din coltul gurii, ca de zambit, nu prea pot sa le zambesc specimenelor. Uneori ma prefac a nu intelege gluma. Alteori, nevand timpul si nervii necesari la mine, intreb sarcastic: "Si cam cat e dopul la cerere sau cafeaua la dumneavoastra? Trebuie sa va spun ca am auzit nenumarate raspunsuri, de la banalul: " Cat vreti" pana la ironicul "Ca de obicei."

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...