Lista bloguri/Schimb de link-uri

Opinia Fagaraseana

AVERTISMENT: Acest blog este un pamflet! Inainte de a naviga pe site va rugam sa cititi regulile expuse in DISCLAIMER.

marți, 19 noiembrie 2013

Reteaua de partid

Sistemul de distributie al puterii s-a degredat in ultima perioada iremediabil. Se tot bate apa in piua cu descentralizarea deconcentratelor, dar schimbul politrucilor nu s-a infaptuit in realitate. Pe listele de partid ii gasim pe aceiasi vesnici doritori de functii. Nimic nu s-a schimbat. Chiar daca pe alocuri, cei mai varstnici au fost convinsi sa se retraga, ei nu s-au lasat si si-au promovat copiii si rubedenile pe listele care se efectueaza din patru in patru ani. Pe langa acestia si-au mai facut loc si parvenitii in reteaua de partid, adusi de catre unul sau altul din alt partid, lasandu-i cu buza umflata pe cei care meritau aceste locuri. In speta, retardatii, lingusitorii liderului, cei care pot fi usor manipulati, marionetele de carton.

Fiecare stie ceva compromitator despre fiecare, fiecare e sclavul cuiva, pentru ca toti s-au infruptat din ce nu era al lor, ci al contribuabilului. Reteaua e protejata de oamenii din umbra, adevaratii conducatori. Cine misca in front este exclus sau santajat, dupa caz. Nimeni nu se poate opune retelei de partid. Chiar si privatii sunt amenintati cu controale si alte institutii ale statului. In reteaua de partid, se merge pe profit pentru reteaua de mai sus, cea superioara. Toata lumea trebuie sa cotizeze, fie material, fie uman. Cu voturi! De aceea, reteaua nu moare,  se transforma. Se preda putereea altei generatii care sa slujeasca intereselor retelei.

Taina:
In trecut se promovau cadrele cele mai bine pregatite, profesionistii. Astazi, se promoveaza marionetele si oamenii supusi, marionetele. De aceea, primii lideri ai partidelor post-decembriste din urbea noastra aveau competente tehnice si erau in mare parte oameni cu oarecare echilibru si notorietate. Acum, conteaza doar cotizatia la partid si cumatreala sau supusenia fata de liderul de partid.

Oamenii care gandesc si au pareri personale nu sunt agreati de retea. Acestia sunt marginalizati si trasi pe linie moarta. Tocmai acestia sunt cei care tradeaza primii reteaua. Si nu au ce sa le faca. Unii vorbesc, cei mai multi nu, dar foarte multi gandesc, iar asta inseamna un semnal de alarma care trebuie sa-i puna pe ganduri pe cei din retea...

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...