Lista bloguri/Schimb de link-uri

Opinia Fagaraseana

AVERTISMENT: Acest blog este un pamflet! Inainte de a naviga pe site va rugam sa cititi regulile expuse in DISCLAIMER.

marți, 12 noiembrie 2013

Politica se face cu traista de bani

Politica nu se poate face doar cu entuziasm, ci cu bani. Bani multi. Ca nu o sa ajunga nimeni in structurile de varf ale partidelor doar asa ca-i merge mintea si este capabil, onest, ca are sarm si priza la public. Vremurile acelea sunt demult apuse. Doar cei cu bani multi in traista pot accede in structurile de varf sau cei umili si cu mintea mai inceata, marionetele perfecte. Usor de manevrat si supusi pana la servilism cronic.

Se vehiculeaza tot mai des predictia ca USL-ul se va rupe, iar la viitoarele alegeri vor fi sactionati de catre alegatorii dezamagiti. Nerealizarea obiectivezor, taxele marite si impuse pe orice, minciunile, dar si infatuarea si hotararile luate in defavoarea cetatenilor sa insemne sfarsitul domniei feudale impuse de catre liberali. Problema este insa alta: nici celelalte partide nu au o oferta viabila sau un lider care sa se faca remarcat si sa traga partidul dupa el. Opozitia este ca si inexistenta in Fagaras, iar PSD-ul sta in stare de conservare de mai bine de un an de zile. Nici acum in al 12-lea ceas, nu au reusit sa se unifice si sa isi gaseasca un lider credibil. Cu oamenii actuali si cei pastrati la naftalina sau criogeneti, nu prea au ce oferi.

In aceste conditii - cu exceptia cazului in care iar o sa candideze vesnicul pierzator al alegerilor, candidatul cu roba si manareli cat cuprinde - un factor decisiv o sa-l joace resursele materiale. Stim cam cine detine aceste resurse. Asa ca, lupta o sa se dea iar intre galbeni si rosii, in cine da mese mai multe si pompoase, cine da punga si galeata plina, dar si porcul, vinul si distractia pentru masele de alegatori sarace de la periferia orasului, respectiv cartierele din tiganie, acela are sanse de izbanda. Cel putin teoretic. Ca practic, lumea s-a cam saturat si de actualul, dar si de vesnicul candidat despre care am pomenit. Asa ca, incepe sa dea cu virgula ...

Taina:
Sanse mari de reusita o sa aiba cei care isi pupa sefii politici in fund cat este ziua de mare, ca sa primeasca fonduri si alocari bugetare. Doar cei care si-au vandut onoarea si demnitatea baronilor judeteni au sanse reale, cei care au distrus bugetul local prin infuzia de capital catre firmele de partid, au primit comisioane prin interpusi, marindu-si averea, conducand Jeep-uri si construind vile, etc.

Formula succesului : Fa-te primar, parlamentar, ales local.Fii traseist, nu fi prost! Urmeaza-ti interesele si slujeste un baron judetean, daca vrei sa ajungi intr-o pozitie buna. Depinde doar de tine si cum preferi sa stai: capra, pres, pozitia cersetorului sau a copilului, etc. Important este ca baronul tau sa dispuna de buget si astfel iti realizezi visul cu ochii.

PS: Ati descoperit formula castigatoare. Mult succes! Sa ne trimeteti bezele de la emisiunile televizate de presa subordonata voua.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...