Lista bloguri/Schimb de link-uri

Opinia Fagaraseana

AVERTISMENT: Acest blog este un pamflet! Inainte de a naviga pe site va rugam sa cititi regulile expuse in DISCLAIMER.

marți, 26 noiembrie 2013

Doar cei din sanatate sunt indreptatiti sa protesteze?

Cadrele medicale s-au saturat de conditiile grele si lipsa banilor, si-au cerut sa le fie respectate anumite drepturi, independenta profesionala si apararea demnitatii. Ok, pana aici, toate bune si frumoase. Au tot dreptul sa spere la o viata mai buna si un loc de munca bine remunerat. Dar stau si ma intreb, doar ei au aceste drepturi?

Stiu ca nu sunt remunerati corespunzator, dar atunci cand iti cer spaga sau te invita la tratament la cabinetul privat, tot in numele demnitatii o fac? Atunci nu este un act denigrator la adresa pacientului, de data aceasta? Dar atunci cand iti spun in fata ca nu sunt medicamente si trebuie sa le cumperi singur de la farmacie, tot in numele demnitatii si independentei profesionale o fac? Se tot plang ca nu au aparatura, dar pentru orice investigatie trebuie sa platesti suplimentar. Unde mai adaugam si maruntisul si cadourile pe care trebuie sa le faci asistentelor: pentru ca iti schimba lenjeria, iti schimba bandajul, trebuie sa te scarpini in buzunar. Mai dai o ciocolata infirmierei, o bancnota asistentei, iar plicul ii revine medicului. Doamne fereste sa ai nevoie de operatie, ca trebuie sa aduci valiza cu bani...

Si atunci despre ce vorbim, despre o greva a cadrelor care pentru orice activitate , desi este trecuta in fisa postului, cer bani pacientilor? Pai, cereti sistemului sa va dea remuneratia cuvenita, cu asta sunt de acord. Dar sa cereti in acelasi timp si pacientului bani sub forma de spaga,  sa-l plimbati prin cabinetele voastre private doar ca sa mai obtineti niste bani suplimentari, cu asta nu mai sunt de acord.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...